Evenemanget har varit

Kinky Friedman

Konsert

Kinky Friedman
Victoriateatern

2/4 KINKY FRIEDMAN (US)

Picknickföreställning
Insläpp 19.00
På scen 19.30

Kinky Friedman är en sann mångsysslare: countrysångare, deckarförfattare, politiker, cigarrkännare, komiker med mera. Han är en efterfrågad föreläsare och tacksamt intervjuoffer i amerikansk media. Men framför allt är han en entertainer av format!

Denne Texascelebritet föddes faktiskt i Chicago. Som barn flyttade han dock med sina föräldrar till The Lone Star State. De slog sig så småningom ned i västra Texas.

Familjen är judisk, en smula exotiskt i västra Texas. Kinky startade countrybandet The Texas Jewboys i början av 70-talet. I texterna drev Kinky med allt: korkade texasbor, rasister och framförallt god smak. Bandet kom att turnera med storheter som Willie Nelson, Waylon Jennings och Bob Dylan.

I början av 80-talet bodde Kinky i New York och det var där han inledde en karriär som deckarförfattare. Hans böcker har sålt bra och har sin stora behållning i Kinkys speciella humor. Kinky agerar själv huvudperson i alla böckerna som en något motvillig privatdeckare med ett förflutet inom countrymusiken. Historierna är späckade med one-liners.

Kinky Friedman ställde upp som oberoende kandidat i guvernörsvalet i Texas2006. Han låg ett tag jämsides med demokraternas kandidat i opinionsundersökningar vilket innebar att politiska kommentatorer och rivaler knappast enbart kunde avfärda honom som ett skämt längre. Slutligen fick han 15% av rösterna, vilket placerade honom på fjärde plats.

Lägg till en tagg
Arrangör av Kinky Friedman

Victoriateatern

Websida

http://www.victoria.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södra Förstadsgatan 16

Spara intressen för Kinky Friedman
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Kinky Friedman

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Kinky Friedman

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...