Evenemanget har varit

Martha Wainwright

Konsert

Martha Wainwright
Hornstulls Strand

tor 29 Nov
Martha Wainwright

19.00-00.00
20.30 på scen
300 kr + avgift. 18 år.

Martha Wainwright andas Kate Bush, Fleetwood Mac och Tori Amos. Men det Martha gör bäst är att producera gåshud. Hon sjunger rakt in under det tunna lagret på din kropp, blåser lätt och ömt över de fina hårstråna och du ryser. Mest av välbehag, men ibland även av igenkänning. Helt plötsligt så finns hon bara där, nära nära. Martha sjunger andlöst vid ditt öra, nästan så du känner hennes läppar röra sig mot det fina håret vid dina tinningar.

I Martha hör du hennes folkrockiga rötter omedelbart. Du hör även en hel del americana. Och kanske har du redan gissat att Martha är Rufus Wainwrights bror. Det var så hennes musikaliska karriär började; som körsångerska till brodern. Men det musikaliska intresset satte igång tidigare än så. Syskonens mamma är nämligen kanadensiska folksångerskan Kate McGarrigle.

Wainwrights största förmåga ligger i att kunna leverera textrader som sprungna ur andra munnar skulle låta väldigt fåniga. När Martha tar i och sjunger "Bloody mother fucking asshole" från tårna så håller du med. Det finns inte en endaste fiber i dig som tvivlar på att hon har rätt.

Sedan den självtitulerade debuten 2005 och uppföljaren med det underbara namnet I know you’re married but I’ve got feelings too samt 2009 års Piaf-hyllningsalbum har Wainwright turnerat och gästat artister som Hole och Snow Patrol. Nu är hon återigen aktuell med nya efterlängtade skivanCome Home to Mama som släppts i mitten av oktober. Bland de gästande musikerna återfinns Wilcos Nels Cline. Producent av plattan är Yuka C Honda från Cibo Matto. Sången spelades in i en garderob som fick dubbla som studiorum. Och resultatet? Ja, det sägs vara sublimt. Konstigt vore det väl annars.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Martha Wainwright

Hornstulls Strand

Pris

300 kr

Websida

http://hornstullstrand.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Hornstulls strand 4

Spara intressen för Martha Wainwright
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Martha Wainwright

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Martha Wainwright

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Strand
Hotellrestaurang och lounge
Föredrag & Samhälle Hornstulls bibliotek
Stockholms livligaste bibliotek
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Bar / Restaurang Calexico’s
Debaser Hornstulls Strand
Kafé Vurma Hornstull
Café på Bergsunds Strand
Jag söker
Laddar guider...