Evenemanget har varit

Museironden

Föredrag & Samhälle / Utställning

Museironden

Museironden ABF Stockholm

ABF Stockholm

Museironden
Föreläsningar i ABF-huset, Sveavägen 41 • Hösten 2012

Hjärtligt välkommen till höstens konst- och Museirond, som omfattar tre museibesök, vilka föregås av föreläsningar i ABF-huset. Du får lyssna till en föreläsning om några av vårens aktuella utställningar, som du sedan kan besöka vid en tidpunkt som passar dig bäst.
Avgift: 200 kr för hela serien inkl entréavgifter till museerna - eller enstaka föreläsningar 50 kr, 80 kr, 100 kr inkl entréavgift till museerna - se nedan.

• Tisdag 11 september kl 11.00. Entré 50 kr.
Sveriges Allmänna Konstförening
Vinstutställning på Sven-Harrys Konstmuseum
Jennie Fahlström, verksamhetsledare för Sveriges Allmänna Konstförening (SAK) presenterar SAK 180 år samt ett urval samtida konstnärskap aktuella med verk i SAKs vinstlista 2012. Vinstutställning på Sven-Harrys pågår 14-16 september.
Entrébiljetten gäller endast SAKs vinstutställning på nedre plan och plan 4 och alltså inte Sven-Harrys samling uppe på taket.

• Tisdag 2 oktober kl 11.00. Entré 80 kr.
Moderna Museet
Picasso/Duchamp "He was wrong"
I utställningen Picasso/Duchamp "He was wrong" ställer Moderna Museet i Stockholm för första gången giganterna Pablo Picasso och Marcel Duchamp mot varandra. De ses ofta som 1900-talets mest inflytelserika konstnärer - Picasso, målaren med magiska händer som kom att personifiera en modernistisk målare - Duchamp, den kylige ironikern och schackgeniet som ifrågasatte måleriet och förvandlade konsten till en labyrint av intellektuella lekar. Nu får Moderna Museets besökare en unik chans att ta del av en giganternas kamp för att se vart spelet mellan de båda leder.
Föreläsare: Annika Gunnarsson, curator.

• Torsdag 8 november kl 11.00. Entré 100 kr.
Nationalmuseum
Ljus och mörker
Skymning och norrsken, dagsljus, gasljus och flammande eld. Upplev hur konstnärer har avbildat olika slags ljus och använt sig av det för att skapa djup och atmosfär. Se nordiskt sekelskiftesmåleri, foton, konsthantverk och design med ljusanknytning.
Ljus och mörker visar ett 70-tal målningar av nordiska sekelskifteskonstnärer som Carl Larsson, Anna Boberg, Bertha Wegman, Eugen Jansson och Anders Zorn, men också lampor, ljusstakar och andra föremål med ljusanknytning. Du får dessutom se några foton där ljuset och skuggan är centrala. Alla föremålen i utställningen kommer från Nationalmuseums egna samlingar.
Föreläsare: Martin Olin, intendent.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Museironden

ABF Stockholm

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Sveavägen 41

Spara intressen för Museironden
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Museironden

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Museironden

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Utställning Stockholm
Stockholms stadsmuseum
Utställning Stockholms vatten
Stockholms stadsmuseum
Nattklubb / Gay & HBT SLM Stockholm
Stockholms läderklubb vid Mariatorget
Jag söker
Laddar guider...