Evenemanget har varit

Jessie Wares

Konsert

Jessie Wares
Berns Salonger

Hypen och förväntningarna som har föregått Jessie Wares purfärska debutalbum Devotion har fått luften att dallra under diskussioner musikvänner emellan. Efter de fantastiska singlarna Running, Wildest Moments och kanske framförallt, vårens ljuva mästerverk- 110%, så har det mer spekulerats kring just hur bra fullängdsalbumet skulle vara, inte om.

Jessie har genom sina tidigare samarbeten med t.ex. SBTRKT, Joker och Disclosure visat att hon har en enastående röst, med klassiska referenser till yviga och storslagna röster vi minns från Whitney Houston eller Chaka Khan finaste stunder. Som soloartist suddar hon dock skickligt bort eventuella spår till sina förebilder, delvis tack vare den så självklara och exakta kombinationen av Jessies sång och produktionen som Dave Okumu, Kid Harpoon och soon to be mega-Julio Bashmore har trixat till i studion. Men först och främst har hon ett egensinnigt sätt att möta låtskrivandet, och ett eget uttryck som har mer gemensamt med The xx’s fascinerande vis att laborera med det lågmälda, med tystnad som en självklar ingrediens i sin musik. Resultatet är ett album som ekar av igenkänning, det är traditionellt skrivna låtar men med ett sound mer modernt än den längsta storstadsnatten. När Bashmore leder henne genom Sweet Talk får hennes cover av Bobby Caldwells What You Won’t Do For Love sin naturliga och rättmätiga tvilling. Det är blue-eyed soul förpackat i en popsång med en skev och avig Fender Rhodes som sällskap. Devotion kom ut onsdag 22 augusti och har hyllats både i hemlandet England och här hemma i Sverige.

Jessie Ware på Berns den tredje december låter som en fin dröm, redo att upplevas i verkligheten. Lyssna bara på Night Light, som just nu ligger på P3s spellista.Datum
2012-12-03

Lokal
Stora Salongen

Åldersgräns
18 år

Tid
20.00

Pris
225 kr + serviceavg. 25 kr

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Jessie Wares

Berns

Pris

225 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.berns.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Näckströmsgatan 8

Spara intressen för Jessie Wares
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Jessie Wares

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Jessie Wares

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Berns Asiatiska
Crossover från stora delar av Asien
Bar / Restaurang Berns Bistro & Bar
Franskt i hjärtat av Stockholm
Specialerbjudanden Frukost
Berns Asiatiska
Specialerbjudanden Brunch
Berns Asiatiska
Jag söker
Laddar guider...