Evenemanget har varit

Anima

Scen & Teater

Anima

Anima Musikal på Boulevardteatern

Musikal på Boulevardteatern

Anima
Det kvinnliga i mannen
Musikalen

Vi kallar oss man och kvinna
Det är inte hela sanningen.
Mannen har "kvinnliga" sidor, Anima och kvinnan "manliga", Animus. Det är viktigt att bejaka och integrera dessa sidor för att bli en hel människa. Konsekvensen av detta är att det vi kallar kvinnligt och manligt inte alls hör ihop med det faktum att man föds till ett visst kön. De tillhör alla kön enligt psykologen Carl Gustav Jung.
Genom historien har mannen förtryckt sina "kvinnliga" sidor och projicerat detta förtryck på de verkliga kvinnorna i sin närhet och i samhället. Så kan man se att det patriarkala samhället skapats. Om män hade tillåtits visa mer känslor, mer omsorg om de närmaste eller visat mer kompromissvilja hade vi haft så många krig då? Här kanske finns en förklaring till att vår värld ser ut som den gör?

Anima
En på ytan vanlig och nutida historia. En man, Niklas, framgångsrik spelutvecklare av våldsamma dataspel, blir plötsligt övergiven av sin fru. När han försöker förstå varför så tvingas han konfronteras med sin mansroll. Som hans 18-åriga dotter förklarar så är problemet att han och miljoner andra män förtrycker sina kvinnliga sidor, sin Anima.
Därför har vi en sån "rutten", patriarkal värld.
Dottern har utvecklat ett helt nytt sorts dataspel, Anima, som på ett effektivt sätt utvecklar de "kvinnliga" sidorna hos spelaren. Där övar man sig att se helhet, söka samarbete, att relatera istället för konfrontera, att lyssna på sig själv, sin känsla för skönhet och harmoni. Man blir fokuserad och närvarande. Spelet öppnar en ny värld för Niklas och kommer att påverka honom och hans beslut.

Glöm musen (konsollen)
Spelet som dottern skapar baserar sig på den nyaste tekniken som knackar på dörren i dataspelsvärlden. Ett headset läser av ens hjärnvågor och genom att tänka "rätt" så styr man funktioner i ett spel. Genom så kallad neurofeedback tränas hjärnan och bland annat koncentrationsförmåga och arbetsminne kan ökas förbluffande snabbt. Det används redan i vård av ADHD-patienter men även AC Milan har använt denna metod sedan 2006, i hemlighet!
StockholmsMusikTeater har skapat bl a "Freuds cigarr"," Jag William", "No way to treat a Lady" och har som devis att beröra, underhålla och komma nära med musikteater.

MEDVERKANDE PÅ SCEN
Jonas Nerbe, Hanna Fred Ekman (Cello, sång),
Hanna Melin, Per Rosenius (Piano)

Regi Andreas Boonstra
Kostym/Scenografi Åsa Cowburn Berglund

Pris: 270 SEK

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Anima

Boulevardteatern

Pris

270 kr

Websida

http://www.boulevardteatern.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Götgatan 73

Spara intressen för Anima
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Anima

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Anima

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Scen & Teater Winterreise
Teater Galeasen sätter upp Winterreise
Scen & Teater Omfamningar på Teater Galeasen
Pjäs av en av Rysslands främsta
Scen & Teater Maffia Comedy
Stand up på Scandic Malmen
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Flyktdjur
Teater Galeasen sätter upp det nyskrivna
Jag söker
Laddar guider...