Evenemanget har varit

Nina Persson

Konsert

Nina Persson

Nina Persson Cirkus

Cirkus

Hon släppte sin första singel med Cardigans för nära 20 år sedan. En singel som följdes upp av sex album med vilka hon och bandet erövrade hela världen. Hon har släppt musik under namnet A Camp och varit inblandad i flertalet samarbeten och hyllningsprojekt med några av Sveriges och världens allra mest välrenommerade musiker.

Nina Persson är tveklöst en av Sveriges allra främsta popstjärnor och nu är det äntligen dags för henne att albumdebutera under egen flagg.

“My animal heart is telling me to flee..." så inleds Animal Heart, Nina Perssons allra första singel som soloartist. Strofen tar där fasta på ett återkommande tema på det kommande albumet med samma namn, att fortsätta framåt utan att fastna i det som varit.

Animal Heart har skrivits och spelats in i Nina Perssons nuvarande hemstad New York tillsammans med maken Nathan Larson (A Camp, Shudder to think) och Eric D. Johnson (ex. Shins, Fruit Bats) men genom ett helt nytt arbetssätt. Välrenommerade producenter och studior har fått stå åt sidan. Istället har albumet växt fram i hemma-studion i huset i Harlem. Skivan släpps 29 januari.

På många sätt är det en ny Nina Persson vi möter på Animal Heart. De jazzigt lekfulla popmelodier som hon gjorde till en konstform med The Cardigans finns fortfarande kvar. Samtidigt tar hon ett par tydliga kliv framåt i sin utveckling med spår som landar någonstans mellan melankolin i A Camp och blue-eyed soul. I februari får vi se henne live med fullt band på Cirkus. Ses där!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Nina Persson

Cirkus Arena & Restaurang

Websida

http://www.cirkus.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Djurgårdsslätten 43-45

Spara intressen för Nina Persson
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Nina Persson

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Nina Persson

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Restaurang Hasselbacken
Hotellrestaurang med svensk inriktning
Jag söker
Laddar guider...