Evenemanget har varit

The National

Konsert

The National

The National
Bild: Luger

Circus

"Making something heartfelt is our only concern", förtäljer The National från Brooklyn på någon hemsida. I en mening summerar de därmed inte bara sin egen musik, utan sätter fingret på den nerv som präglat 2000-talets våg av amerikansk, expressiv indierock.

Det handlar om nära livet-upplevelser, om musik som vill förmedla något kännbart. Men där samtida fenomen som Yeasayer, Band Of Horses och Local Natives står för det naturnära och folkliga, representerar The National något mer elegant, något förfinat, och framförallt något uppriktigt utelämnande.

Mitt emellan mainstream och underground, på avstånd fast nära, rastlös men ändå gripande, skär musiken fåror på ställen i människors känsloliv de inte alltid vill exponera. Sångaren Matt Berningers omskakande baryton berättar om utelämnande mot en fond av bitterljuva molltoner som skapar lika visuella som emotionella sinnebilder. Man ska akta sig för The National om man är rädd för att påminnas om sin egen längtan och sina sköraste hemligheter.

Men på något sätt kan inte världen värja sig. Med genombrottseposet Boxer (2007) bara några år bakom sig har The National sett sina urbana bekännelser komma längre än någon hade trott. Såväl R.E.M. som Arcade Fire har bett om deras turnésällskap, och låten "Fake Empire" valdes att tonsätta Barack Obamas segermöte i Chicago den där natten för drygt två år sedan.

Och med High Violet (2009) har The National slipat det djupblå, dramatiska uttrycket så att den som vistas i dess närvaro får vara med om ett av de där tillfällena när musik inte bara blir underhållning, utan ett uttryck för mänsklighet.

Vi ser ut genom fönstret på natthimlen. Ljusen från storstadskvällen spelar mot de lågtgående molnen, och The Nationals soundtrack sammanfattar vad vi hoppas på men inte alltid når. I mars kommer de till Cirkus i Stockholm.

Arrangör: Luger

OBS! Ingen försäljning via ATG-ombud, dock uthämtning.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av The National

Cirkus Arena & Restaurang

Pris

425 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.cirkus.se/

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Djurgårdsslätten 43-45

Spara intressen för The National
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The National

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The National

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Nattklubb Spy Bar
Elektroniskt och rock på Stureplan
Jag söker
Laddar guider...