Evenemanget har varit

ASS + Little Children

Konsert

ASS + Little Children

ASS + Little Children Debaser Medis

Debaser Medis

ASS
ASS som turnerat i ett par år med sina två skivor, som producent och medmusikant i Taken By Trees och El Perro Del Mar har på sitt eget underfundiga sätt missionerat en idé om enkelhetens storhet. Med ett plockande gitarrspel och ett rogivande, pulserande harmonium är ASS något av det vackraste vi har hört.

Little Children
I en tid då larmandet, gapandet och bullret blivit en dygd, är Linus Lutti den tysta motpolen. Redan i Idiot Kid, den folkinfluerade duon som han utgjorde ena halvan av, var angreppssättet det försiktiga. Med sparsmakad instrumentation och elektroniska ljudfigurer byggde man upp en vaggande och vemodig popmusik som inte lät sig ignoreras.

Med Little Children, hans musikaliska alias sedan början av 2009, är tonen densamma. Det lågmälda står längst fram och är om möjligt ännu mer avskalat. Trevande gitarrer
tassar fram som om de vore fötter på bräcklig is, blås och slagverk sticker fram här och där och anger en både psykedelisk och jazzig riktning. Och ibland blir intrycket närmast sakralt när en orgel får utrymme i en ljudbild signerad Johan och Andreas Berthling (TAPE).

Mitt i allt är Linus Luttis röst. Lika stark som bräcklig i sin ljushet lindar den in musiken i funderingar om tomheten i vår tillvaro. Om vikten av att vara för sig själv i avskildhet och att stänga ute alla distraktioner runt omkring. Att känna styrkan i innehållslösheten, ett tillstånd som vi kanske behöver mer än någonsin i dag.

Ibland påminner det musikaliska resultatet om Bonnie Prince Billys lunkande folkmelodier. Ibland om Talk Talk-sångaren Mark Hollis nästintill stillastående popmusik. Men framför allt bär ”In silence” på en egen styrka som ställer lyssnandet på sin spets.

I dag när bullret är högre än någonsin är det tystnaden som hörs, bara vi ger den vår uppmärksamhet. Det är det försiktiga som verkligen kräver något av lyssnaren, och som gör att vi måste bestämma oss för om vi är beredda att anstränga oss för att verkligen lyssna?

I mitt fall är svaret självklart.
Skrivet av Adrian Hörnquist för Debaser Medis

Lägg till en tagg
Arrangör av ASS + Little Children

Debaser Medis

Pris

80 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.myspace.com/littlechildrenmusik

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Medborgarplatsen 8

Spara intressen för ASS + Little Children
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för ASS + Little Children

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för ASS + Little Children

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Restaurang Medis Kök & Bar
Tapas på Medborgarplatsen
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...