Evenemanget har varit

Baroness + Royal Thunder

Konsert

Baroness + Royal Thunder
Debaser Medis

Baroness + Royal Thunder
Tis 8 Okt

I fjol var bandet nära att omkomma i en svår trafikolycka. Vi är därför extra glada och tacksamma när vi meddelar att sludge-proggarna i Baroness tar sin vildsinta tunggung tillbaka till Sverige i höst! Den 8 oktober gästas Debaser Medis i Stockholm, så förvänta er inget annat än en brutal musikalisk lavett rakt i ansiktet. Biljetterna släpps till försäljning den 30 maj kl 9.00.

Sedan starten 2003 har de klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. De injicerade en stor dos sjuttiotalsrock i sina progmetal-vener och har skapat en best som är lika furiös som en vild tjur. På sina tre album (och tre ep:s) är det evig domedag och brutalt uppvaknande, en kombination som attraherat en fanskara av det mest dedikerade slaget. Förra sommaren kom det senaste och efterlängtade albumet, "Yellow & Green" ut i handeln vilket tragiskt nog också höll på att bli deras absolut sista någonsin.

I augusti 2012 var det nämligen extremt nära att sagan om Baroness fick det mörkaste av slut. Cirka en månad efter sin hyllade konsert på Debaser Slussen var bandet var i full gång med sin Europaturné. På väg från Bristol till Southampton, vid staden Bath, blev deras turnébuss inblandad en svår trafikolycka och kraschade genom en säkerhetsbarriär på en bro och fick därifrån ett nio meter långt fall. Frontmannen John Baizley [gitarr, sång] bröt sin vänstra arm och vänstra ben och fick genomgå en åtta timmar lång operation och fick inte lämna sjukhuset på två veckor. Övriga medlemmar fick bland annat frakturer på ryggraden. Bandet fick givetvis ställa in sin turné och lägga all fokus på rehabilitering för att bli fysiskt återställda.

260 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.
Tid: 19-01 (Tis 8 Okt)
Ålder: 18 år (13 år med målsman)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Baroness + Royal Thunder

Debaser Medis

Pris

260 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Medborgarplatsen 8

Spara intressen för Baroness + Royal Thunder
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Baroness + Royal Thunder

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Baroness + Royal Thunder

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Restaurang Medis Kök & Bar
Tapas på Medborgarplatsen
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...