Evenemanget har varit

Imperial State Electric med fler

Konsert

Imperial State Electric med fler

Imperial State Electric med fler Debaser Medis

Debaser Medis

Imperial State Electric
+ Jesse Malin & The St. Marks Social + Bruket

Pressreleasen framför oss säger "Imperial State Electric kan vara den felande länken mellan The Beatles och Alice Cooper, eller rent av bron som förbinder The Byrds med Sex Pistols". Gott så. Rätt oxå. Dock tycker vi det räcker med att säga: Imperial State Electric är Nicke Anderssons nya projekt, lyssna, njut och skrik jaaaaaaaaa eller neeeeeeeeejjjjj!!. Det räcker. Nicke Andersson är arkitekten, smeden och hjärnan (här står det dig fritt att använda det ord du vill) bakom The Hellacopters; ett av världens bästa rockband genom tiderna. The Hellacopters ska nämnas i samma andetag som New York Dolls, MC5, Nirvana, och The Stooges när man pratar musikhistoria.

När The Hellacopters tackade för kaffet (när de var på topp!!) för två år sedan så var det fler än vi som gav upp hoppet om rock n’ rollen. Nu, precis när saknaden efter Hellacopters är som tyngst kommer nyheten om Imperial State Electric. Som en skänk från ovan. Nicke Andersson är tillbaka. Med besked.

JESSE MALIN
Redan som ung trettonåring bestämde sig Jesse Malin att musiken var hans kall. Som frontfigur i hardcorebandet Heart Attack slog sig han och hans tonåriga kompisar fram i New Yorks punkscen och skapade rubriker. Detta var 1981. Nästan trettio år senare har han en gedigen CV som innefattar band som D Generation, The Finger (ett band han startade tillsammans med den inte helt okände badboyen Ryan Adams) och en solokarriär som sträcker sig längs guldkantade gator.

För den ledsamt oinvigde kan det sägas att Malins nattvandring har har tagit honom genom mörk americana till stompig Replacements-rock (ett band som han är ett hängivet fan av) och till sist landat honom i rännstenen inte långt från den tid då CBGBs fortfarande var ett hak som man knappt inte vågade gå till. Det är New York på gränsen till den överromantiska bild bara folk som inte växt upp i stan kan ha. Men det här på riktigt. Så fruktansvärt på riktigt! Och inte gör det saken sämre att New Jerseys störste son, killen som skrev "Born To Run", är Malins skyddsängel tillika duetpartner i den hjärteknipande låten "Broken Radio".

Tillsammans med sitt kompband, The St Marks Social, har Malin redan avverkat en lång turné i USA med Moneybrother som följeslagare och nu tar han sig hit för att gästa Lund och Stockholm.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Imperial State Electric med fler

Debaser Medis

Pris

120 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.myspace.com/imperialstateelectric

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Medborgarplatsen 8

Spara intressen för Imperial State Electric med fler
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Imperial State Electric med fler

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Imperial State Electric med fler

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Spel & Kroglek Imperial Lanes
Bowling, mat och sportsbar i Sickla
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Restaurang Medis Kök & Bar
Tapas på Medborgarplatsen
Jag söker
Laddar guider...