Evenemanget har varit

Waste Land

Film / Konsert

Waste Land

Waste Land Doc Lounge på Debaser Medis

Doc Lounge på Debaser Medis

Doc Lounge presenterar Waste Land
+ Caviare Days live
Mån 5 Mar

Filmen är en gripande dokumentär om drömmar, värdighet och identitet, som följer den berömda konstnären Vik Muniz på en resa från hans hem i Brooklyn till Brasilien och världens största soptipp, Jardim Gramacho, i utkanten av Rio de Janeiro. Där fotograferar han flera av de 1300 catadores - självorganiserade samlare av återvinningsbart material - som jobbar på tippen.

Muniz ursprungliga mål var att göra porträtt med hjälp av sopor. Dock förändras processen när samarbetet blir allt intensivare. Samtidigt som återvinnarna skapar sopbaserade jättebilder av sig själva sätts deras liv och vardag effektivt i kontrast till en rik och investeringssugen internationell scen av konstköpare. Sebastiao Carlos dos Santos, Suelem Pereira Dias och Leide Laurentina da Silvas livsberättelser är fyllda av både stolthet och förtvivlan och ställer flera frågor kring människors förutsättningar och möjligheter till förverkliganden till sin spets.

CAVIARE DAYS
Caviare Days är ett psykadeliskt rockband skapat av systrarna Lina och Maja Westin. Det låter välskräddat men ändå skitigt, ett sound som kastar sig mellan vulgär lyx och sofistikerad barfotadans, som att gifta rysk 20-talsdekadens med the Summer of Love 1967. Texterna är arga, poetiska och allvarliga men inte utan humor och självdistans.

Under hösten släppte de singeln "The Awakening" vilken mottagits varmt på P3 som något helt nytt och spännande i kontrast till de flertaliga electroduos som exploderat över landet. Den efterlängtade fullängdaren som kommer till våren 2012, är dels inspelat tillsammans med Jorge Elbrecht (Violens) i New York och dels med Mats Björke (Mando Diao), samt mastrat av Frank Arkwright på legendariska Abbey Road Studios i London.

OLOF LÖF/WASTE COLLECTION
Zabbaleen är Kairos informella sophämtare. Varje dag samlar de in ca 7 000 ton sopor. I stadsdelen Manshiyet Nasr finns ca 1000 mikroföretag som återvinner det mesta av avfallet och sysselsätter mer än 50 000 personer.

Utställningen Waste Collection på Medelhavsmuseet var Olof Löfs masterprojekt på Konstfacks Curatorlinje. Hösten 2009 erhöll han SIDAs Minor Field Study stipendium och tillbringade två månader i Kairo. Waste Collection har varit i Uppsala, Kalmar och visas för tillfället på Bohusläns museum i Uddevalla.

18:30 Caviare Days
.

Lägg till en tagg
Arrangör av Waste Land

Debaser Medis

Pris

70 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Medborgarplatsen 8

Spara intressen för Waste Land
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Waste Land

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Waste Land

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Bar Vampire Lounge
Cocktailbar på Söder
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Spel & Kroglek Quiz på Tisdagar
Dallas på Vampire Lounge
Restaurang Curman Lounge
Restaurang i Sturebadet
Jag söker
Laddar guider...