Evenemanget har varit

And You Will Know Us...

Konsert

And You Will Know Us...
Debaser Slussen

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead
+ The Coathangers + Ribozyme
Sön 7 Apr

Kanske var det så att Austin, Texas-bandet ...And You Will Know Us By The Trail of Dead behövde ta en paus från sin välavvägda formel på några album. Fansen hängde med på den spännande resan ut i proggens snårskog. Kritierna gjorde det inte. Men efter utflykt, byte av bandmedlemmar och skivbolag så känns det som att bandet har gått tillbaka till punkrötterna igen.

Den kreativa explosion som bandet är, blandat med punkattityden och de sfäriska postrockpartierna skapar ett så särartat uttryck att det inte går att missta Trail of Dead för några andra ens inom samma genre.

Trail of Dead hittade sin formel tidigt. Redan på självtitulerade debutalbumet från 1998, genom "Madonna" från 1999 och så skivan som blev deras stora genombrott 2002, "Source Tags & Codes", så har den enkla men geniala ekvationen varit ständig. En svallvåg av ljud som exploderar och löses upp för att sedan byggas upp till ett enormt crescendo igen. Att lyssna igenom en hel Trail of Dead-platta är som att springa genom kuperat landskap. Det är mjölksyra i själen och en rent fysisk upplevelse av bästa sort.

De konstnärliga ledarna i bandet är Jason Reece och Conrad Keely, som ständigt byter mellan att spela trummor, gitarr och att sjunga. Det vet vi alla som sett deras stundtals galna livespelningar. Inte nog med att det är alle man på däck på alla instrument - just instrumenten brukar inte överleva särskilt många spelningar med allt intakt.

Nu är Trail of Dead i farten igen. Med kritikerhyllade "Lost Songs" från 2012 i bagaget ger de sig ut på vägarna för att iscen- och tonsätta hela havet stormar och byta trasiga instrument med varandra. Missa inte chansen att se ett av världens bästa liveband spela en av sina bästa plattor någonsin.

200 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-01 (Sön 7 Apr)

Ålder: 18 år (13 år med målsman)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av And You Will Know Us...

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

200 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för And You Will Know Us...
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för And You Will Know Us...

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för And You Will Know Us...

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...