Evenemanget har varit

Bigbang

Konsert

Bigbang

Bigbang Debaser Slussen

Debaser Slussen

Bigbang
Tor 7 Apr

Bigbang har stått stadigt på den norska rockscenen i över tio år och gjort sig kända som ett av landets allra bästa liveband. Bandet består av Øystein Greni (gitarr, sång), Olaf Olsen (trummor, percussion och backing vocals) och Nikolai Hængsle Eilertsen (bas, backing vocals). Bandet har sin bas i Oslo och i Los Angeles och har turnerat och samarbetat med bl a The Racconteurs, Turbonegro, Billy Gibbons, Lissie, Phantom Limb och David Rawlings. Den 7 april spelar de på Debaser Slussen.

När du lyssnar på Bigbang är det möjligt att tankarna börjar vandra åt både Jeff Buckley och Led Zeppelin. Själva nämner de också beröringspunkter med Al Green, Sonic Youth, Van Halen, White Stripes och Tom Petty. Øysteins flytande röst och lätta vibrato, en touch av sent sextio-, tidigt sjuttiotal korsat med ett putsat, modernt gitarrsound höjer intresset ytterligare.

Bigbang träffade Johnossi på norska rockfestivalen Malakoff sommaren 2010. De fattade tycke för varandra och bestämde sig för att hålla kontakten. Det var tack vare detta möte som Sverige för första gången fick stifta bekantskap med detta rutinerade liveband när de öppnade för Johnossi i Stockholm i november och Göteborg i december förra året. Spelningen öppnade många nyfikna ögon i publiken och gav dem nya, svenska fans.

Bandets har gjort sju studioalbum och två av dem har släppts i USA, som båda tagits emot mycket väl. Det senaste albumet, "Edendale" är inspelat i legendariska Sound City Studios i LA. Det är producerat av Greni och Greg Richling (Wallflowers), mixat av Bryan Cook och mastrat av Gavin Lurssen (Robert Plant/Alison Krauss, Tom Waits, Elvis Costello) med David Rawlings och Jared Nelson Smith som gästmusiker. Den 2 mars släpps albumet "Epic Scrap Metal".

120 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Pet Sounds, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-01
Ålder: 18 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Bigbang

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

120 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för Bigbang
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bigbang

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bigbang

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...