Evenemanget har varit

Bonaparte + Mankind

Konsert

Bonaparte + Mankind

Bonaparte + Mankind Debaser Slussen

Debaser Slussen

Bonaparte + MANKIND
Lör 12 Jan

Det fullständigt oefterhärmliga electro/rock bandet Bonaparte från Berlin känns på gränsen till omöjliga att beskriva trovärdigt. Bandet som grundades av schweizaren Tobias Jundt är kanske ett utav Berlins allra hetaste band just nu med en stil som bl a kallats för "visual trash punk". På scenen klär de ut sig till superhjältar, datorer, kaniner och sjunger galna texter om precis allt mellan himmel och jord. De känns minst lika konstnärliga, om inte mer, som de allra flesta musiker som någon gång sökt sig till denna myllrande konstnärsstad. Minns bara hur Berlin präglade David Bowie och plattan "Low" som ingick in i hans "Berlin Trilogi". Tredje albumet "My horse likes you" släpptes 2012.


Konstnärskollektivet MANKIND från Stockholm och Hökarängen bestående av Art Onion, Alex Ceci, Oliver Boson och Fredrik Diffner behärskar alla möjliga konstnärsformer från foto och poesi till konst och musik. Rent musikaliskt är de influerade av soul, The Who och Kinks vilket gett dem möjligheten att säga - Det vi spelar kallar vi garagesoul. Den regniga sommaren 2012 spelade de in sitt debutalbum tillsammans med producenten Gordon Raphael som bland annat samarbetat med Regina Spektor och The Strokes. Likheterna med sistnämna band finns inte bara i musik utan även i stil och i modet att vara en självklar del av en stor pulserande storstad.

MANKINDs primära drivkrafter är misstag, humor och en nära anknytning till en poetisk idévärld. Vi tror inte på någonting och om vi lyckas lura oss själva att tro att något är heligt blir det musik. "Garageorkestern MANKIND har upprört och hänfört publik över hela landet. Deras musik vill jag beskriva som ett förrymt odjur, nyfiket, argt och förvirrat. Endast stundvis förslavat under vacker stämsång som binder ned besten under tunga kedjor. Med ett förvirrat scenspråk och en förkärlek för poesi och performance bråkar poppig gitarr, jazztrummor och fuzzbas tills alla dansar och drömmer". (sagt av Laszlo Stenhardt på fyllan)

Inget förköp.

Fri entré innan 21. Därefter 100 kr.

Tid: 19-03 (Lör 12 Jan)

Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Bonaparte + Mankind

Debaser Slussen STÄNGT

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Bonaparte + Mankind
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bonaparte + Mankind

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bonaparte + Mankind

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...