Evenemanget har varit

Bowerbirds

Konsert

Bowerbirds

Bowerbirds Debaser Slussen

Debaser Slussen

Bowerbirds
+ Slaraffenland

Med sina album "Hymns For A Dark Horse" (2007) och "Upper Air" (2009) fångade North Carolina bandet Bowerbirds oss totalt. I mars släpper de sitt tredje album "The Clearing", passar på att ge sig ut på turné och nu äntligen är det Debasers tur.

Tiden mellan 2009:s "Upper Air" och det kommande albumet "The Clearing" har varit en händelsefylld period för bandet. Beth fick tillbringa en del tid på sjukhus efter en mystisk sjukdom. De räddade och adopterade en hund som råkade springa ut framför deras turnébuss. Beth och Phil avslutade även sin relation men fann varandra på nytt. Den mesta utav tiden befann de sig dock i skogen, i sin stuga i North Carolina, där de tillbringade sin tid med att skriva musik. För Bowerbirds, representerar "The Clearing" förverkligandet av ett nytt synsätt och ny inställning. På "The Clearing" sjunger Phil och Beth om de bästa och viktigaste ögonblicken i deras liv och om vägen till att skapa nya.

Bowerbirds debutalbum, "Hymns For A Dark Horse", var nästan hundraprocentigt fokuserad på tesen att jorden är en helig plats och att människor bara är besökare. Låtarna var sammankopplade, både musikaliskt och tematiskt. Andra skivan "Upper Air" var resultatet av månader tillbringade på turné med band som Bon Iver, Phosphorescent och John Vanderslice och på egen hand, på båda sidor av Atlanten, långt borta från hem och natur. Musiken skulle man kunna säga går i samma anda som Richard och Linda Thompson blandat med Iron & Wines beroendeframkallande melodier, fast lite råare, lite "vildare".

Öppnar upp gör Slaraffenland, ett fem man starkt band från Danmark som har blivit beskrivna som ett Animal Collective möter The Heat.

100 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Pet Sounds, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-01

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Bowerbirds

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Bowerbirds
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bowerbirds

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bowerbirds

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...