Evenemanget har varit

Dinosaur Jr

Konsert

Dinosaur Jr

Dinosaur Jr Debaser Slussen

Debaser Slussen

Dinosaur Jr
DJ's: Johan, Wåhla & Georgios (Fritz's Corner) + Anton Sebbfolk
Lör 23 Feb Slutsålt

Dinosaur Jr flyttas från Strand till Slussen. Köpta biljetter gäller.

Dinosaur Jr bjöd oss i Sverige på en svettigt euforisk konsertupplevelse under 2011. Vi är glada att ha dem tillbaka.

Det ligger något mytiskt över J Mascis, Lou Barlow och Murph. Är det något du inte kan anklaga Dinosaur Jr för, så är det att ständigt dyka upp i nya skepnader inför varje skivsläpp. Och det är där som styrkan ligger. Lofi-kungarna från Amherst, Massachusetts lyckas ständigt förnya sig, utan att lämna sin uppvandrade stig. Det är stigen där ungdomen aldrig åldras, disten alltid ljuder och all musik låter bäst på högsta volym.

Aldrig någonsin har ett bands fans varit mer extatiska över en återförening än 2005 när Dinosaur Jr plockade upp och satte igång rundgången på nytt. Smöret var alltså inte sålt och pengarna låg säkert kvar i fickan i och med att Lou Barlow och J Mascis nu verkar vara goda vänner igen. Men lite nervöst var det ändå fram till de släppte första albumet efter återföreningen, 2007 års Beyond. Men det var bra, riktigt bra. Hyllningarna ville aldrig avta och turnéerna världen runt har avlöst varandra sedan dess.

Sedan dess har man även hunnit med att släppa Farm under 2009 och I Bet on Sky i september 2012. Det är anmärkningsvärt att ett band som troddes ha haft sin storhetstid under 1980- och 90-talet, återuppstår och blir bättre än någonsin. Vi tackar och tar emot.

För hur tillbakalutad, melankolisk och mätt J Mascis ibland än låter när han levererar Dinosaur Jr:s ofta förbisedda texter. Det finns lika mycket guld i vad som sjungs, som hur det framförs. Men det är ju ändå gitarrerna som står i fokus när det kommer det här bandet, och inte undra på det. Det finns inget annat band i hela världen som kommer i närheten av deras sound. Vare sig det har att göra med att Dinosaur Jr föddes ur hardcore-bandet Deep Wound eller inte så har många försökt imitera dem med spridda resultat genom åren. Men det finns bara ett original.

305 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-03 (Lör 23 Feb)

Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Dinosaur Jr

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

305 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Dinosaur Jr
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Dinosaur Jr

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Dinosaur Jr

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...