Evenemanget har varit

ERM och Lee Scratch Perry

Konsert

ERM och Lee Scratch Perry
Debaser Slussen

ERM och Lee Scratch Perry
Tis 27 Nov

ERM OCH REGGAELEGENDAREN LEE "SCRATCH" PERRY TILL STOCKHOLM

Han kallas ofta för reggaens fader och går också under namnet The Upsetter. Nu står det klart att Lee "Scratch" Perry - tillsammans med ERM (Easy Riddim Maker) och ett rykande färskt album vid namn Humanicity i bagaget - kommer till Stockholm och Debaser Slussen den 27 november. Biljetterna släpps den 24 oktober.

Lee "Scratch" Perry är en jamaicansk reggaemusiker, musikproducent och musikinventor. Perry finns med på Rolling Stone Magazines lista över 100 odödliga artister inom populärmusiken. För Perry är ljudmixandet och arbetet med att ge olika artister deras egna unika sound ett konstnärskap och ett artisteri. Detta är en syn han haft med sig under sin extremt långa karriär.

De musiker som omkring 1970 hörde till hans studio - The Black Ark - kallades The Upsetters och själv var Perry The Upsetter. Perry anses tillsammans med King Tubby och en handfull andra jamaicanska musikproducenter vara den som omvandlade ska, rocksteady och den första, primitiva reggaen från slutet av 1960-talet till den typiska 1970-talsreggaen, samt rockers-reggaen i slutet av 1970-talet. Perry och King Tubby ses dessutom som skaparna av dub-musiken.

Nu är Lee "Scratch" Perry tillsammans med ERM högaktuella med albumet Humanicity som på kort tid övertygat både publik och recensenter om dess briljans. ERM, som består av tre musiker och en ljudtekniker, har härkomst från Strasbourg i Frankrike och är gamla vänner och fans till reggaelegendaren. Tillsammans gör de genren till något nytt och spännande utan att tappa reggaens djupa rötter.

November må vara känt i Sverige för att vara en kall månad, men den 27 november kommer vara ett undantag när Lee "Scratch" Perry & ERM kommer till Stockholm för att få Debaser Slussen att koka.

295 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-01 (Tis 27 Nov)

Ålder: 18 år (13 år med målsman)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av ERM och Lee Scratch Perry

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

295 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för ERM och Lee Scratch Perry
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för ERM och Lee Scratch Perry

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för ERM och Lee Scratch Perry

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...