Evenemanget har varit

Fruit Bats + EMA

Nattklubb / Konsert

Fruit Bats + EMA

Fruit Bats + EMA Debaser Slussen

Debaser Slussen

Fruit Bats + EMA
+ Gold Leaves + Big Search

Chicagogruppen Fruit Bats som leds av Eric D. Johnson, som även ingått i fina The Shins , har spelat spelat in sin femte platta, "Tripper", i Los Angeles. Ett smart drag kan tyckas då klimatet brukar avspegla sig en hel del i musiken genom en sådan flytt. Tänk bara på The Thrills, som bytte Dublin mot Kalifornien inför debutplattan "So much for The City". Nu verkar inte solen och sjyssta stränder gjort lika starkt intryck på Fruit Bats. De har behållit sin folkpop och de utsökta melodierna från det fantastiska albumet "The Ruminant Band" från 2009 men inte kryddat det så mycket med typiska LA-refränger. "Tripper" som släpptes i augusti är utgiven på den grymma etiketten Sub Pop som även är hem för, inom kort albumaktuella, The Shins.

Denna kväll i Stockholm delar de scen med Gold Leaves som är ett projekt av Grant Olsen, ena halvan av Seattle folk duon Arthur & Yu.

Erika M Andersson från det insomnade bandet Gowns står där i vit t-shirt och ser ut som 2000-talets Patti Smith. Kanske inte utseendemässigt, men väl i samma uppkäftiga och slarvigt amerikanska attityd. Rösten landar någonstans i samma coolhet som Kim Gordon brukar ge oss i Sonic Youth´s mest laddade ögonblick. Ett pekfinger åt hela världen! Hon är den där tjejen som man vill ta med på den mest stökiga baren efter att ha bevittnat någon ultarmodern utställning i New York. EMA från South Dakota solodebuterade våren 2011 med albumet "Past Life Martyred Saints" och hade innan dess placerat en 16-minuters version av Robert Johnson´s "Kind Hearted Woman Blues" som B-sida på singeln "The Grey Ship". Sådan här hon. Oväntad in i minsta detalj.

Big Search är Matt Popieluch från Foreign Born och Fool´s Gold. Denna lilla lysande trio innehåller även Peter Morén från Peter, Bjorn and John på bas samt Ola Hultgren på trummor. Med ett album bakom sig och den senaste singeln "Middle Man" har de med sin utsökta känsla för stämsång och stora poplåtar fått en hel del uppmärksamhet. Bland annat från PSL-redaktionen som tipsat om dem under fredagstips. Nu är det torsdag. Även det en dag som gjord för 60-tals pop.

Djs ikväll är Lisa, Nils och Emelie

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Fruit Bats (US)
21:00 EMA (US)
20:30 Gold Leaves (US)


18 år (20 efter konserten)

Lägg till en tagg
Arrangör av Fruit Bats + EMA

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för Fruit Bats + EMA
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Fruit Bats + EMA

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Fruit Bats + EMA

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Nattklubb Le Bon Palais
Nöjespalats på Barnhusgatan
Jag söker
Laddar guider...