Evenemanget har varit

God Is An Astronaut

Konsert

God Is An Astronaut
Debaser Slussen

God Is An Astronaut
Tor 22 Nov

En del band och artister är helt enkelt före sin tid, och det brukar behövas ett antal år innan de därför uppmärksammas av den stora allmänheten. Irländarna i God Is an Astronaut är ett lysande exempel på just detta fenomen.

Bandet bildades redan 2002 och debuterade på sitt egna skivbolag Revive Records med plattan The End of the Beginning, ett album som på den tiden var tämligen udda och extrem med sin filmiska, abstrakta postrock. De fick påtryckningar från majorbolag om att de måste skaffa en sångare för att kunna slå igenom stort, men kvartetten vägrade, något vi idag är väldigt tacksamma för. När vi skriver 2012 är nämligen God Is an Astronaut världens största instrumentella rockband, och en viktig katalysator för andra postrockbands framgångar som t.ex. Mogwai och Explosions In the Sky.

Deras genombrott kom 2005 i och med releasen av All is Violent, All is Bright, och plötsligt började kvartettens detaljrika och nyanserade musik refereras till långt utanför sin egen genre.

Intresset och suget efter God Is an Astronaut har nått sådana höjder att bandets samtliga 6 album kommer att återutges under 2012, nymastrade av Tim Young som arbetat med allt från Massive Attack till The Beatles.

Med starka visuella hjälpmedel förvandlas God Is an Astronauts livespelningar till en fantastisk upplevelse, under årets Get Away Rock var deras spelning för många en festivalens största och bästa överraskningar.

170 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Tid: 19-01 (Tor 22 Nov)

Ålder: 18 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av God Is An Astronaut

Debaser Slussen STÄNGT

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för God Is An Astronaut
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för God Is An Astronaut

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för God Is An Astronaut

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...