Evenemanget har varit

Hell on Wheels

Konsert

Hell on Wheels

Hell on Wheels Releaseparty på Debaser

Releaseparty på Debaser

Hell on Wheels
releaseparty

Hell On Wheels är inte sveriges snabbast rullande inferno. Det har sedan starten på skivbolaget Nons hunnit bli fyra skivor på drygt tio år. Förra skivan ”The Odd Church” som blev deras första på skivbolaget Hybris tog tre år att göra klart. Den nya ”One Ros”, som släpps på Hybris i januari, tog fyra. Men det vittnar snarare om integritet och ihärdighet än lathet. Och bandet låter 2011 bättre än någonsin.

Inför förra skivan var det tal om renodling av ett sound som finslipats i tio år. Den här gången är upplägget mer fokuserat på nuet. Musikaliskt är det fortfarande rock som vi ser det. Lo-fi med gött ljud. Men 2011 ligger bandet så nära popen att en låt fått smeknamnet ”rocklåten”. Skivan öppnas med en rockballad och tar svängar från otrendig swindie till skrammelpop som kommer att få amerikanska blogghipsters att göra skitnödiga parafraser på bandnamnet. Skivan är döpt efter en skön bild på en polare som blivit ett uppskattat LOL på Facebook och bandet utlovar ”mer än rock” på spelningarna. Utöver livemusiken kommer de att bjuda på ambitiösa visuals. Kanske med helvetestema?

Med andra ord vore det märkligt om inte ”One Ros” får ännu en fin recension av Pitchfork och tar Hell On Wheels på en ny världsturné. Utöver att vara bland de finaste poprockarna vi har i landet har de en massa sjuka idéer som man måste charmas av. De ägnar sig till exempel åt indiesocialism, vilket innebär att de har gjort en split-singel med Peter, Bjorn & John med var sin tributelåt till The Chills som ska pressas som vinylsjua och skickas som en gåva till The Chills Nya Zeeländska skivbolag Flying Nun. Något som vittnar om deras genuina kärlek för musiken.


Dj Hybris (Mattias & John)

Lägg till en tagg
Arrangör av Hell on Wheels

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.myspace.com/hellonwheelss

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för Hell on Wheels
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Hell on Wheels

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Hell on Wheels

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...