Evenemanget har varit

Hype Williams

Nattklubb / Konsert

Hype Williams

Hype Williams Debaser Slussen

Guider
Debaser Slussen

Mother
Hype Williams + Jason Urick
Lör 19 Maj

London-duon Hype Williams spelar fjärde-världens-trance filtrerat genom vår tids chopped&screw-estetik. Först gav Carnivals ut bandets debut-LP, följt av en omtalad 7" på De Stijl och nu senast släppte duon fullängdaren "One Nation" på Hippos In Tanks (Onehotrix Point Never, Sun Araw, Games) som mötts av fina recensioner av bland annat Nöjesguiden.

Hype Williams låter som en tidig dubversion av tidiga Skaters med ett nästintill rituellt trumslageri, träblås och spelat som om de vore del av en hemlig stam långt bortifrån som blivit uppsugen i ett maskhål av nedkladdade sångsamplingar och melodier från fjärran öster i slow-motion. Inte missa!

Jason Urick
Jason Urick utforskar en värld av ljud som har sin plats i yttre rymdens avlägsnaste hörn. Efter expeditioner i svävande ambiens på sin debut-LP "Husbands" och rytmiska och förvrängda toner på uppföljaren "Fussing & Fighting" strävar Jason Urick efter att föra samman klyftorna mellan det familjära och okända på sitt senaste alster "I Love You".

En ljudkonstnär av högsta rang skapar Jason Urick sin musik med influenser av sitt liv, världen omkring honom och hans egna känslor. Från uppspelt och självsäkert till orsäkerhet och nervositet målar han upp ljudbilder av våra mänskliga känslor, musik som inte behöver text och sång för att förmedla lycka och sorg, kaos och harmoni.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!


23:00 Hype Williams (UK)
Inte mycket är känt om den anonyma hypnagogic duon Hype Williams. Det är sagt att duon består av Inga Copeland och Dean Blunt men detta är inte säkert.
Hype Williams har inte släppt några fysiska album men har släppt Find Out What Happens When People Stop Being Polite, And Start Gettin' Reel 2010 och One Nation 2011 digitalt

22:00 Jason Urick (US)
Jason Urick har exprimenterat med musik sen 2005 men började skapa på allvar 2008. Hans första EP Husbands släpptes på Thrilljockey 2009, andra EP Fussing & Fighting 2010 och senaste Epn I Love you släpptes 2011.

Inget förköp.

Fri entré innan 22. Därefter 100 kr.

Tid: Inne: 20-03
Ute: från kl 13.00 (Lör 19 Maj)

Lägg till en tagg
Arrangör av Hype Williams

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Hype Williams
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Hype Williams

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Hype Williams

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...