Evenemanget har varit

Mattias Hellberg

Nattklubb / Konsert

Mattias Hellberg

Mattias Hellberg Debaser Slussen

Debaser Slussen

Mattias Hellberg
Tor 15 Dec

Mattias Hellberg har nu återvänt till det lilla formatet. Lyft fram låtarna och förgyllt dessa med minimalistiska medel. Efter att ha arbetat inlåsta i en stuga under bara en veckas tid blev så resultatet "High in the Low Lands" ytterligare en i raden av Hellbergianska mästerverk.

Om det så rört sig om Hederos/Hellberg, Healing Hand eller The White Moose så har Hellberg alltid stått rotad i den form av uråldrig trubadur tradition som han så tydligt representerar. Fredlösa, kringströvande musikanter ur den medeltida s.k sorgens skola, ett underjordiskt gnostiskt nätverk av poetisk terrorism som underminerade den statliga och kyrkliga auktoriteten genom spridningen av musikaliska sanningar om gemene mans vardagliga slit och sorg.

"High in the Low Lands" är en olycksbådande och sällsam samling sånger färgade i samma mörkare blåtoner som lysergiska låtsnickrare som Skip Spence, David Crosby och Syd Barret. Mattias musik bär också ett eteriskt och nästan nostalgiskt eko av Skandinaviens mjukt melankoliska folkmusik

Det nya albumet är ett intimt samarbete mellan Mattias & hans vän Mattias Areskog (låtskrivare, musiker & producent). Efter en vecka i ett gammalt missionshus på Österlen med diverse instrument & inspelningsutrustning hade de båda skapat detta melankoliska mästerverk. Ett album som rör sig lite i samma musikaliska sfär som de hyllade Hederos & Hellberg plattorna, inte lika avskalat, men med Hellbergs nakna & sköra stämma i fokus. En röst som mitt i svärtan & de ibland tillsynes hopplösa texterna ger en varm känsla av tröst. "High in the lowlands" är din goaste vän när det kniper eller du bara behöver lite värme i mörkret…Håll höjd!

Mattias Hellbergs karriär är full av tvära kast. Han har sjungit Union Carbide-dyrkande krevadrock i Nymphet Noodlers, spelat garagerock i The Hellacopters, countryrock i Alimony och reggae i Kanzeon. Dessutom är han sångare i Nationalteaterns Rockorkester.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Mattias Hellberg

Ålder: 18 år (20 efter konserten)

Lägg till en tagg
Arrangör av Mattias Hellberg

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Mattias Hellberg
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Mattias Hellberg

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Mattias Hellberg

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Nattklubb Spy Bar
Elektroniskt och rock på Stureplan
Jag söker
Laddar guider...