Evenemanget har varit

Port Noir + Minora

Konsert

Port Noir + Minora

Port Noir + Minora Debaser Slussen

Debaser Slussen

Port Noir + Minora
Ons 21 Aug

Södertäljetrion Port Noir som i höst debuterar med plattan "Puls" via Anders Fridéns (In Flames) egna skivbolag Razzia Notes anses av många vara detta års hetaste debutanter. Ryktena om bandet tog fart efter den omtalade You Tube-videon "Sun dè Man". En låt som imponerande nog tillkom efter att bandet bara funnits i en dag. Onsdagen den 2 maj förra året gjorde sedan bandet sin allra första spelning då fick den stora äran att inleda inför Sveriges största band, In Flames, inför ett kokande och utsålt Debaser Slussen. I juli kan du se bandet på årets upplaga av Metaltown och den 21 augusti spelar Port Noir på Debaser Slussen. Redan nu kan du bekanta dig med bandet genom singeln "Tide" som producerats av Daniel Bergstrand, känd för sitt arbete med med bland annat In Flames, Meshuggah, Behemoth och Soilwork.

Minora i sin nuvarande form bildades 2008. Samma år började bandet skriva på sitt debutalbum “Imago" som kom att släppas tidigt 2011 på indiebolaget Dead Tree Music. Skivan spelades in i Studio Skogen samt Svenska Grammofonstudion i Göteborg och mixades/mastrades av David Castillo (Katatonia, Bloodbath, Opeth) på Ghost Ward i Stockholm.

Skivan mottogs fantastiskt bra i pressen och fick bl.a 9/10 i Sweden Rock Magazine. Live-recensenter beskriver ofta Minora som ett band som förmedlar oerhört starka känslor på scen via ett modernt metalsound i symbios med ett ambient ljudlandskap.

Under sommaren 2012 var bandet inne i IF Studios och spelade in en EP med producenten Roberto Laghi som tidigare jobbat med band som In Flames, Hardcore Superstar och Mustasch, för att nämna några. Bandet har även samarbetat med den forne In Flames-medlemmen Jesper Strömblad som har agerat co-writer och assiterat bandet med arrangemang och detaljer. Vidare har Frank Default, känd för sitt täta samarbete med Katatonia, hjälpt till med keyboards och elektroniska inslag.

Ep’n Into the ocean, släpptes digitalt 1 mars 2013 på skivbolaget Razzia notes som drivs av Anders Fridén.

Inget förköp.
100 kr (Fri entré efter konserten)
Tid: 21-03 (Ons 21 Aug)
Ålder: 18 år (20 år efter konsert)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Port Noir + Minora

Debaser Slussen STÄNGT

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Port Noir + Minora
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Port Noir + Minora

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Port Noir + Minora

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...