Evenemanget har varit

Richmond Fontaine + Dolorean

Nattklubb / Konsert

Richmond Fontaine + Dolorean

Richmond Fontaine + Dolorean Debaser Slussen

Debaser Slussen

Få alternativa countryband har hyllats lika unisont som Richmond Fontaine. I brittisk media i allmänhet och i rocklektyren Uncut i synnerhet (bandets förra platta "We Used To Think The Freeway Sounded Like A River" fick 5/5 igen, vilket är bandets tredje fullpoängare på senaste fyra försöken) men skivan fick även 5/5 av DN med orden :- "Richmond Fontaines nya album - det nionde sedan starten för femton år sedan - är inget mindre än ett mästerverk".

Framförallt framhålls bandets sångare och låtskrivare Willy Vauntin som en av alt-countryns främsta berättare. Hans novelliknande sånger om den amerikanska drömmens baksidor och betraktelser av romantiska förlorare håller högsta klass och Vauntin har även fått strålande kritik och uppmärksamhet som skönlitterär författare och de romaner han gett ut på senare år. Bandets countryrusiga rock färdas på samma små grusiga landsvägar som Uncle Tupelo, Whiskeytown, Calexico och Son Volt och fungerar som perfekt bakgrund till historierna som utspelas i texterna. Americana av högsta klass!

I dagarna släpptes så det efterlängtade tionde albumet "The High Country" och alla vi som blivit kära i bandet genom åren behöver inte misströsta - det är ännu en klassiker!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Richmond Fontaine (US)
Richmond Fontaine kommer från USA och bildades 1995. 1996 släppte de debutplattan "Safety" och innan 90-talet var över hade de hunnit släppa ytterligare två album och följt upp dessa albumsläpp med turné i både USA och Europa. Bandets femte album, "Post The Wire", och sjätte album, "The Fitzgerald", utnämndes båda till månadens album och kom att kallas mästerverk av Uncut Magazine. 2011 släppte de albumet "The High Country".

20:30 Dolorean (US)
Dolorean kommer från Portland och bildades 1999 efter att gitarristen och sångaren Al James bjudit in keyboardisten Jay Clarke för att vara med på några av hans låtar. Samma år släppte de sin debut EP "Sudden Oak". Ben Nugent och James Adair kom sen med i bandet och 2003 kom debutalbumet "Not Exotic" via Yep Roc. Året efter släppte de "Violence In The Snowy Fields" och 2007 kom bandets tredje album "You Can't Win".


130 kr + förköpsavgift.
Ålder: 18 år (20 efter konsert)

Lägg till en tagg
Arrangör av Richmond Fontaine + Dolorean

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

130 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för Richmond Fontaine + Dolorean
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Richmond Fontaine + Dolorean

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Richmond Fontaine + Dolorean

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Nattklubb / Restaurang Patricia
Restaurang, bar och klubb vid
Jag söker
Laddar guider...