Evenemanget har varit

Sleepy Sun

Konsert

Sleepy Sun

Sleepy Sun Debaser Slussen

Debaser Slussen

Sleepy Sun
+ Graveyard + Darling Don´t Dance (DK)

SLEEPY SUN (US)
San Franciscobaserade Sleepy Suns psykedeliska och tunga blues-folk-rock hamnar i skymningens drömska tillstånd mellan myt och verklighet, dag och natt och mellan det jordnära och kosmiska. De rör sig sig inom samma fuzziga ljudlandskap och proggresiva utflykter på tung blues-botten som Black Mountain, Dead Meadow och The Black Angeles. Och mitt i orkanens öga när det stormar som värst tyglar Sleepy Sun kaoset och plockar fram folk-pop lika sommarvarm som The Mamas & Papas (de är med på årets Graham Nash-Tribute "Be Yourself" tillsammans med Fleet Foxes Robin Pecknold, Vetiver, Port O'Brien och Alela Diane). Det måste vara en oskriven naturlag eller något i luften de andas i hippiekulturens högborg som gett ett magiskt regnbågsskimmer sedan Grateful Dead och Jefferson Airplanes glansdagar vid Haight-Ashbury fram tills senare tids undergroundscen med Wooden Shjips och Comets On Fire. Sleepy Suns framfart har gett dem ett rykte som den neo-psychedeliska vågens nästa hjältar, de fick 2009 en plats på kvalitetsfestivalen All Tomorrow's Parties, gjorde solklar succé som ledde till skivkontrakt med festivalens egna skivbolag ATP. Egeninspelade "Embrace" återutgavs (inspelad av Black Mountain, Cave Singers och New Pornographers tekniker) till högljuda hyllningar i NME, Uncut, Pitchfork och Clash och volymen vreds upp ytterligare i början på sommaren när uppföljaren "Fever" släpptes.

GRAVEYARD
Graveyard styr åter igen vanen till Sthlm för att leverera sin enligt många smått fantastiska rock. Med sig i bagaget har bandet kvällen till ära förhoppningsvis med sig en ny 7” - innehållande titelspåret från bandets kommande platta Hisingen Blues.

Efter många om och ett par tusen men är bandets efterlängtade album Hisingen blues på gång och kommer att finnas ute i handeln i början av mars.

Tid har det tagit av olika anledningar, men den som väntar på något gott kan definitivt vänta ett bra tag när man väntar på Graveyard. Och när man ändå väntar - varför inte passa på att förgylla väntan med att se bandet ta över Debaser Slussen.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Sleepy Sun

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/klubbar/68

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för Sleepy Sun
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Sleepy Sun

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Sleepy Sun

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...