Evenemanget har varit

The Jim Jones Revue Hellshovel

Konsert

The Jim Jones Revue Hellshovel

The Jim Jones Revue Hellshovel Med The Centerfolds

Med The Centerfolds på Debaser Slussen

What We Do Is Secret
The Jim Jones Revue
Hellshovel + The Centerfolds

The Jim Jones Revue är en fullständigt hänsynslös rock'n'roll-show som golvar allt och alla i dess väg. Innan du hunnit fatta vad som händer exploderar gänget i ett furiöst tempo av Jerry Lee Lewis-boogie, MC5/Stooges-attityd, Little Richard-R&B och The Sonics-garagerock. Det är rå, primal rocknroll med ett djuriskt sväng som sitter i ryggraden och på ren instinkt fyller kroppen med adrenalin. Lika förföriskt, utmanande, galet och underhållande som sex, drugs & rocknroll.
Brödraskapet The Jim Jones Revue leds av sångaren, maniske showmannen Jim Jones som har ett förlutet i garage-psychebandet Thee Hypnotics (signade av Rick Rubin på American Recordings och producerade av Black Crowes Chris Robinson) och gitarristen Rupert Orton (bror till ingen mindre än Beth Orton) som också fungerar som bandets manager. Självbetitlade debuten spelades in på 48 timmar och årets uppföljare producerades av Jim Sclavunos från Grinderman och Nick Cave's Bad Seeds. Den tog till och med lite längre tid att spela in, och har fått strålande kritik och uppmärksamhet i MOJO (4/5), The Guardian (8/10) och Classic Rock (8/10). Bandets liveshower är redan mytomspunna historier bland annat omtalade av legendariske Rolling Stone-skribenten David Fricke.

”Som Flamin’ Groovies med en spikpistol mot tinningen. Som Jon Spencer med Sonics i ryggen. Som om Posion Ivy släpar hem Little Richard. Som... Äh, ni fattar. Det här är festen man inte vill missa. ”
- Expressen

HellShovel (US/CAN/GER)

Vår käre vän King Khan ringde och krävde att vi skulle boka in HellShovel på WWDIS. Och när King Khan ringer så säger man ja. Bandets medlemmar är för närvarande utspridda i Paris och Berlin, så vi hade helt enkelt inget annat val än att boka flygbiljetter på studs för en get-to-gether deluxe på WWDIS.
Bandet består av skickliga grabbar med Jeff Clarke från Demon’s Claws i spetsen. Psych-country är mest passande benämning. Galet bra plocka-svamp-musik. Gillar man bra grejer så ska man komma ner och kolla, stödja dem för den goda smakens skull.

Tips: Inhandla HellShovel - Already Gone 7” (Goner Records) och njut av Waylon Jennings covern ”She Called Me Baby”.

The Centerfolds

Stockholmskvartetten som levererar korta drivande låtar med en tung baksida som de själva definierar som ”Småstadsångesten vi alla bär på”. De gör det inbäddat i en blandning mellan klassiska gitarrexplosioner och punknerver. Bandet är otroligt peppade på sin första spelning i huvudstaden på 2 år, på just WWDIS. I januari släpper de sin första EP.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av The Jim Jones Revue Hellshovel

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

100 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/klubbar/68

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans torg 1

Spara intressen för The Jim Jones Revue Hellshovel
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Jim Jones Revue Hellshovel

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Jim Jones Revue Hellshovel

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Jag söker
Laddar guider...