Evenemanget har varit

The Posies

Konsert

The Posies

The Posies Debaser Slussen

Debaser Slussen

I våra öron har The Posies många, långa och sena nätter varit världens bästa popband, i alla fall från USA. De bägge låtskrivarna, Jon Auer och Ken Stringfellow från Bellingham/Washington, har sedan 1987 alltid tävlat om att få mest strålkastarljus och mest uppmärksamhet. En tävling som ibland har haft likheter med Lennon och McCartney. Deras största stund som band skedde 1992 på det numer klassiska albumet "Frosting on the Beater". Här återfinns mästerverken "Dream All Day" och "Flavor of the Month", som vilken dags om helst i veckan är de ultimata gå-ut-låtarna. I skivfacket har de oavsett begynnelsebokstav alltid hamnat mellan Big Star och Teenage Fanclub. Bandets senaste album "Every Kind of Light" släpptes 2005. Nu fem år senare är det äntligen dags för en uppföljare samtidigt som de gästar Stockholm och Debaser. Förbered dig redan nu på höstens allra finaste popkväll.

Det enda bandet från Seattleområdet, som mitt under grungens storhetstid, istället valde att bli världens bästa popband. Kärnan i The Posies, de genialiska låtskrivarna Ken Stringfellow och Jon Auer, startade bandet bandet 1986 och de två första skivor släpptes medan de fortfarande var tonåringar. Det stora genombrottet kom med platta nummer tre, Frosting on the Beater, som förvandlade dem till indievärldens powerpopälsklingar. Ett album som fortfarande är en självklar klassiker med gudomliga låtar som Solar Sister och Dream All Day,

1998 var det dags att lägga ner The Posies. Ett ganska villrådigt beslut kan man tycka eftersom det inte dröjde ett par år innan Stringfellow och Auer återförenades för en akustisk turné. Vid sidan av har de genom åren också hållit sig upptagna med soloskivor eller som medlemmar i bland annat Big Star. Ken Stringfellow är sedan länge även turnerande medlem i R.E.M.

För ett par år sedan besökte de Sverige som akustisk duo. När The Posies i höst återvänder är det ett fulltaligt och elektrifierat band, aktuella med albumet Blood/Candy som släpps i slutet av september. Den första skivan sedan Amazing Disgrace där de faktiskt skrivit material innan det var dags att äntra studion. Bara en sådan sak!

Bandets senaste album "Blood/Candy" belönades med 7/10 i senaste numret av tidningen Sonic där de också berättar om sina bästa sverigeminnen.

220 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Pet Sounds, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt. 245 kr i dörren

Lägg till en tagg
Arrangör av The Posies

Debaser Slussen STÄNGT

Pris

245 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Karl Johans Torg 1

Spara intressen för The Posies
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Posies

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Posies

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand

De som gillade detta gillade också

Nattklubb Sturecompagniet
Lyxigt på Östermalm
Nattklubb / Gay & HBT Paradise Garage Sthlm
Gayklubb på Kolingsborg
Jag söker
Laddar guider...