Evenemanget har varit

Vånna Inget + Knivderby

Konsert

Vånna Inget + Knivderby
Sthlm Indie Debaser Slussen

Sthlm Indie
Vånna Inget + Knivderby
Fre 19 Okt

Två av det mest spännande nya svenska banden delar för en kväll Debasers scen. Vånna Ingets lika känsloladdade som melodistarka punk har under 2012 tagit dem runt världen och in i folkets hjärtan. Knivderby har i flera år varit en av Sveriges bäst bevarande hemligheter i och med femte albumet Uppochnedvända kors tog deras kompromisslösa rock ett steg upp ur underjorden.

Vånna Inget
Vånna Inget är punk med popmelodier och melodisk sång. Inspirationen till skivan är ett virrvarr av Tant Strul, Pink Champagne, The Go-Go's, gamla Uggla, Håkan Hellström och Marked Men. Bandet har ett sound som svenska band som Masshysteri, Knugen Faller, Baboon Show, Invasionen m.m. har förmedlat de senaste tio åren. Band som har gett punken en liten mer melodiös ådra. De har skruvat ner distortionen och lagt in lite mer moll ackord och stämsång men intensiviteten, ångesten och energin är där ändå. Lite som new wave som kom efter punken 1977.

Med den hyllade debuten Allvar och turnéer i såväl Europa som USA i bagaget gav sig Malmös punkhopp Vånna Inget ut på sommarturné i festivalsverige. Det blev ett segertåg som vann dem en hel hög nya fans för varje framträdande. I höst börjar arbetet på bandet andra fullängdare. Men det hindrar inte landets hårdast jobbande band att hinna med ett gäng spelningar också!

Knivderby
Knivderbys musik är rastlös och stökig, stryker oftare mothårs än medhårs. Det är musik som den låter utan skyddsnät och överproduktion. Texterna precis som musiken sammanfattas kanske bäst i en av bandets låttitlar: liv, livsgärning och nedstigning i helvetet. Skivorna har getts ut i starkt begränsade upplagor med unika omslag, debuten "Knivderby" kläddes i pissoarkakel, EP:n "Andra nedstigningen" kom i sidor från gamla testamentet och "Underjordens nycklar" i rostangripen metall som vägde in på knappt ett kilo.

Knivderby samarbetar nu med skivbolaget Novoton (Pascal, Paper, Skriet osv.) som 25 april 2012 släppte bandets senaste album "Uppochnervända kors" och slängde upp de tidigare skivorna på alla digitala kanaler inklusive Spotify.

Inget förköp.
Fri entré innan 21. Sedan 100 kr.
Tid: 19-03 (Fre 19 Okt)
Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Vånna Inget + Knivderby

Debaser Slussen STÄNGT

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Vånna Inget + Knivderby
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Vånna Inget + Knivderby

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Vånna Inget + Knivderby

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Kafé Cupcake STHLM
S:t Eriksplan
Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Jag söker
Laddar guider...