Evenemanget har varit

Widowspeak

Konsert

Widowspeak
Debaser Slussen

Klubb Rumours
Widowspeak
+ Tiger Forest Cat
Fre 10 Maj

Modiga Brooklyn-trion Widowspeak släppte sin singel-debut "Harsh Realm" efter endast sex spelningar. Samtidigt som bandet senare släppte sitt första album fick vi också se den otroligt coola videon "Burnout" som bygger på "The Girl On a Motorcycle" (1968) av Jack Cardiff. En slags långsam spagettipop som inte så lite påminner om återuppståndna Mazzy Star. Det tassar på och är långt bort från det myllriga och hektiska nya livet i New York. Molly Hamilton och Michael Stasiak som ursprungligen är från Tacoma, Washington har mer av ett ökentempo i sin musik. Man ser öde landskap med kaktusar längs vägrenen och en lätt bris som drar upp små moln av sand. På singeln "Gun Shy" gjorde de också Chris Isaaks otroligt fina "Wicked Game".

Nu är Widowspeak aktuella med nya albumet Almenac som belönades med betyget 7/10 i NME. De nya låtarna bär även denna gång med sig bilder av berg, floder och häftigt regn som i inledande Perennials. Resultatet är dock aningen smutsigare. Lyssna bara på Devil Knows som känns som en låt de lånat av Neil Young, eller i Locusts som nästan skulle kunna ha legat på My Bloody Valentines debut Isn´t Anything. Widowspeak är en mycket trevlig bekantskap som vi mer än gärna hälsar välkomna tillbaka till Debaser.

Öppnar för kvällen gör Tiger Forest Cat, Filip Sundberg från Sykets soloprojekt, vars debutsingel "Everybody’s Running" släpptes nyligen. Under de senaste två åren har Filip skrivit och spelat in sin debutskiva "Affairs of the Heart" parallellt med sitt jobb med Syket och skivan kommer senare i år på Nomethod. Lyxig pop av högsta klass.

Klubb Rumours
Festivalrykten.se tar steget från webben till klubbvärlden och startar Klubb Rumours i samarbete med Debaser. Precis som på sajten blandas smalt och brett, electropop och garagerock, folkpop och dans, indierock och hip-hop. Spelar skivor för kvällen gör Magnus, Johan och Tobias från Klubb Rumours/Festivalrykten.

Inget förköp.

Fri entré innan 21. Därefter 100 kr.

Tid: Inne: 19-03
Ute: från klockan 15 (Fre 10 Maj)

Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Widowspeak

Debaser Slussen STÄNGT

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, KARL JOHANS TORG 1

Spara intressen för Widowspeak
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Widowspeak

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Widowspeak

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Debaser Medis
Konsertrestaurang på Medborgarplatsen
Restaurang Debaser Humlegården
Musik, mat och sommar!
Bar / Restaurang Bar Brooklyn
Debaser Hornstulls Strand
Jag söker
Laddar guider...