Evenemanget har varit

Chéri

Scen & Teater

Chéri

Chéri Dramaten

Dramaten

Chéri
av Colette och Léopold Merchand

Chéri är ett roligt, överraskande och djupt sorgligt triangeldrama som diskuterar åldrandets för- och nackdelar, okonventionell kärlek, maktförhållandena mellan könen och vår tids ungdomsfixering.
Pjäsen utspelar sig i 1920-talets Paris. Champagnen flödar, människorna är vackra och allt är till salu. Den framgångsrika kurtisanen Léa ska fylla femtio och stretar envist mot sitt åldrande. Och Chéri, hennes tjugofemårige skyddsling och älskare, bryr sig inte ett smack om framtiden. Han trivs i deras lyxigt sammetsinredda bubbla, där Léa lär ut allt hon kan. Men när Chéris riktiga mor bestämmer att det är dags för honom att gifta sig med den unga Edmée och äntligen bli vuxen kommer verkligheten i kapp både Léa och Chéri. Var deras relation så lättsam som de trodde? Kan de verkligen leva utan varandra?

1950 spelades dramatiseringen av Chéri för första gången på Dramaten. Då gjorde Inga Tidblad rollen som Léa och Mimi Pollak regisserade. Denna gång gör Lena Endre rollen som Léa och Hamadi Khemiri spelar hennes unge älskare Chéri.

Colette (Sidonie-Gabrielle Colette, 1873-1954) var på sin tid något av en skandalförfattare och uppburen celebritet. Inte bara hennes texter, som ofta behandlade kvinnors val och sexualitet, var provocerande. Även hennes privata liv i Paris nöjesvärld väckte uppmärksamhet.

Jenny Andreasson har tidigare på Dramaten regisserat Tjuvar av Dea Loher och Slott i Sverige av Françoise Sagan. Den senare blev en stor succé, och nu tar hon sig alltså an en annan skandalomsusad fransk författarinna.

I rollerna Lena Endre, Hamadi Khemiri, Rikard Wolff, Malin Ek, Nina Zanjani, Lotta Tejle, Lil Terselius, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Mattias Silvell m fl

Regi Jenny Andreasson
Scenografi och kostym Marika Feinsilber
Ljus Erik Berglund
Peruk och mask Sofia Boix Vives-Ranow

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Chéri

Dramaten

Websida

http://www.dramaten.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Nybroplan 2

Spara intressen för Chéri
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Chéri

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Chéri

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Scen & Teater Winterreise
Teater Galeasen sätter upp Winterreise
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Hamlet
Tiden är ur led på Teater Galeasen.
Scen & Teater Maffia Comedy
Stand up på Scandic Malmen
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Flyktdjur
Teater Galeasen sätter upp det nyskrivna
Jag söker
Laddar guider...