Evenemanget har varit

Möt Felicia Zeller

Scen & Teater

Möt Felicia Zeller

Möt Felicia Zeller Dramaten& ny europeisk dramatik

Dramaten& ny europeisk dramatik

Dramaten& ny europeisk dramatik
Möt Felicia Zeller

Felicia Zeller (född 1970) är en prisbelönad och kritikerrosad dramatiker, författare och internetkonstnär. I Tyskland beskrivs hennes pjäser som ursinniga ordkaskadkomedier i René Pollesch och Elfriede Jelineks anda. Men ’Zeller-soundet’ är helt hennes eget: ett språk som krossats till vassa poesifragment och åter satts ihop. En textmaterial-slakt där vad som säga ofta underordnar sig hur det sägs. Själv kallar hon sina dramer för språkskulpturer.

Kasper Häuser Meer från 2007 räknas till en av de mest framgångsrika nya tyska pjäserna på senare år och har getts i över tjugo uppsättningar från Freiburg till Burgtheater i Wien. Hennes senaste pjäs Gespräche mit Astronauten (Samtal med Astronauter) nominerades i maj till årets pjäs på Mülheimer Theatertage, den tyskspråkiga samtidsdramatikens viktigaste utmärkelse.

Möt Felicia Zeller i ett ingående samtal om språk som nederlag, icke-linjär dramaturgi och balansen mellan konst och socialt engagemang. Hulda Lind Johannsdottir, Melinda Kinnaman och Jennie Silfverhjelm läser ur Kaspar Häuser Meer


Samtalet sker i samverkan med Goethe-Institutet och inleder en samtalsserie med framstående europeiska dramatiker - i samarbete med Polska institutet, Rumänska kulturinstitutet och Italienska kulturinstitutet. Utgångspunkten är dramatiken och teaterkonstens roll i dagens Europa som genomgått omvälvande förändringar de senaste decennierna. Hur förhåller sig teatern och framför allt dess textförfattare till samtiden? Hösten ägnas åt den tyskspråkiga dramatiken. Därefter skiftar vi fokus mot Polen, Rumänien och Italien.

Marc Matthiesen har som dramaturg och översättare främst arbetat med nyskriven dramatik och samtalat med en rad av Europas främsta yngre dramatiker. På Dramaten senast med Lukas Bärfuss och Fausto Paravidino. Han återkommer som samtalsledare vid varje möte.

8 november kl 19.00-20.30, Lejonkulan

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Möt Felicia Zeller

Dramaten

Websida

http://www.dramaten.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Nybroplan

Spara intressen för Möt Felicia Zeller
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Möt Felicia Zeller

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Möt Felicia Zeller

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Scen & Teater Winterreise
Teater Galeasen sätter upp Winterreise
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Hamlet
Tiden är ur led på Teater Galeasen.
Scen & Teater Maffia Comedy
Stand up på Scandic Malmen
Scen & Teater / Bokbara Upplevelser Flyktdjur
Teater Galeasen sätter upp det nyskrivna
Jag söker
Laddar guider...