Evenemanget har varit

XISM

Utställning

XISM

XISM Etnografiska museet

Etnografiska museet

XISM

I anslutning till utställningen Vodou arrangerar museet en bred programverksamhet kring temat . XISM är en konstutställning och ett konstprogram som löper parallellt med utställningen våren och sommaren 2011.

XISM konstutställning har premiär lördagen den 16 april. Tre haitiska, en amerikansk och fem svenska konstnärer ställer ut på museet. XISM innefattar även en generös serie föreläsningar, musikevent och screenings och pågår till 21 augusti.

I XISM möts konstnärer, musiker, forskare, teoretiker och aktivister. Konstprojektet syftar till diskussion och praktik i relation till heliga objekt i en sekulär ram. Vad gör konsten med etnografin och religionen? Vad är konst i en så kallad post-sekulär kultur? Vad gör etnografin och konsten med oss i ett sådant ramverk? Hur gör vi etnografi, konst, religion? Vilken roll spelar det oändligt komplexa Haiti och haitisk vodou i den ekvationen?

Museet har bjudit in tre konstnärer från det haitiska konstnärskollektivet Atis Rezistanz. De är vodou-utövare och skapar radikal konst baserad på återvinning och omvandling. Tillsammans med en amerikansk och fem svenska konstnärer skapar de en konstutställning i museets foajé, i gallerigången, restaurangen, museiparken och mytteatern.

De medverkande konstnärerna i utställningen: Racine Polycarpe, André Eugène och Jean Hérard Celeur från Atis Rezistans från Port au Prince och Leif Elggren, Nadine Byrne, Josef Bull, Valeria Montti Colque, Magnus Mattsson och Steven Cuzner från Sverige samt Robert August Peterson från USA. Kurator: BLOT

XISM innefattar även en generös serie föreläsningar, musikevent och screenings. Konstutställningen visas 16 april - 21 augusti.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av XISM

Etnografiska museet

Telefonnummer

Websida

http://www.etnografiska.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Djurgårdsbrunnsgatan 34

Spara intressen för XISM
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för XISM

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för XISM

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Veckodagar
Pågår mellan:
19 april 2011 - 22 augusti 2011
Måndagar: 10:00 - 17:00
Tisdagar: 10:00 - 17:00
Onsdagar: 10:00 - 17:00
Torsdagar: 10:00 - 17:00
Fredagar: 10:00 - 17:00
Lördagar: 11:00 - 17:00
Söndagar: 11:00 - 17:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Etnografiska museet
Världskultur på Djurgården
Utställning Benin City
Etnografiska museet
Jag söker
Laddar guider...