Evenemanget har varit

Europe & Takida

Konsert

Europe & Takida

Europe & Takida Tältturné 2011 på Gärdet

Tältturné 2011 på Gärdet

Live Nation, Nöjet Konsert & Kulturbolaget presenterar:

Europe & Takida - Tältturné 2011

Takida, bandet från Ånge, släppte sitt andra album "Bury The Lies" våren 2007. Detta album förvandlade Takida drastiskt från Norrlands älskade angelägenhet till ett av landets ledande rockband. Bandet hade redan innan det stora genombrottet spelat sig till en fan-base vilket gjorde att albumet gick rakt in på svenska albumlistans förstaplats.

Men det var först när albumets andra singel släpptes, monsterhitten "Curly Sue", som det hände på riktigt. Den placerade sig på Tracks-listans första plats i hela tio veckor, och låg sedan kvar på listan i över ett helt år! Båda dessa bedrifter skrev in dem i svensk musiks rekordbok. Detta gjorde också att albumet "Bury The Lies" sålde platinum och blev en massiv långkörare på svenska albumlistan, totalt 88 veckor. Takida följde storstilat upp denna succé med albumet "The Darker Instinct" 2009, och har nu på allvar etablerat sig som ett av Sveriges största och mest framgångsrika rockband på senare år.

Under sensommaren 2011 släpper de nu sitt fjärde och efterlängtade album "The Burning Heart". Första singeln kommer redan i slutet av våren. Att vi har nytt material att se fram emot gör det än mer speciellt och kul att kunna presentera Takida på denna tältruné i sommar, och detta tillsammans med självaste Europe.

Europe slog igenom och blev ett av världens största rockband efter att ha släppt albumet "The Final Countdown" 1986. Förutom titelspåret och förstasingeln "The Final Countdown" rymde albumet även hittar som powerballaden "Carrie" och "Cherokee", tre låtar som idag är några av rockhistoriens mest klassiska. Därefter följde ytterligare ett par album och hittar som "Superstitious" innan bandet 1992 beslutade sig för att ta ett uppehåll.

Bandmedlemmarna satsade på diverse solokarriärer men höll hela tiden kontakten och suget att spela tillsammans vid liv. 2004 var comebacken ett faktum i och med deras sjätte album "Start from the Dark", och 2009 kom det senaste och åttonde albumet "Last Look at Eden".

Joey Tempest sammanfattar karriären hittills och ser fram emot det som komma skall:

"Triumferande ögonblick! Personliga tragedier! En musikvärld som ständigt förändras. Europe-fans som aldrig ger upp och som håller oss i det jobb vi älskar... Det är ju trots allt bara rock n roll", säger Joey Tempest.

Vi ses i sommar, i ett tält nära dig!

Taggad som
Lägg till en tagg
Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Greve Von Essens Väg 65

Spara intressen för Europe & Takida
???AddInterest??? Gilla evenemanget
Betyg för Europe & Takida

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Europe & Takida

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Nattklubb Spy Bar
Elektroniskt och rock på Stureplan
Jag söker
Laddar guider...