Evenemanget har varit

David LaChapelle

Utställning

David LaChapelle

David LaChapelle Fotografiska

Fotografiska

David LaChapelle
Burning Beauty
30 november - 3 mars 2013

Under snart 30 år har David LaChapelle (f. 1963) arbetat med en bildvärld som överskrider gränser och han har skapat ett eget universum som omfattar människor av alla kön, hudfärger, kroppstyper och åldrar. Fotografierna tar upp influenser från alla håll: film, amatörfotografier, konsthistoria och pornografi, och omvandlar dem till delar av hans egen konstnärliga vision. LaChapelles gränsöverskridande estetik blandar konventioner från kommersiellt och konstnärligt fotografi och innefattar både den klassiska konstens ideal och ett alternativt utpräglat samtida perspektiv med rötter i populärkultur och subkultur.

För Fotografiska har David LaChapelle en alldeles särskild betydelse. För fyra år sedan arrangerade Jan och Per Broman en succéutställning med LaChapelle i Nacka. Efteråt bestämde de sig för att skapa Fotografiska: en inspirerande mötesplats som skulle bli en av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Nu firar vi med att visa Lachapelles största utställning någonsin: Burning Beauty omfattar mer än 250 verk, musikvideos och film. Det är den första, och förmodligen den enda gången Fotografiska fyller hela huset med en konstnär under drygt tre månader. I salarna visas fotografier från alla perioder i hans konstnärskap, från 1980-talet till idag, under tematiska rubriker. Längst upp i utställningen premiärvisas den allra senaste bildserien: Still Life (2012).

David LaChapelles är mest känd för sina glamourösa och absurda bilder från en värld av mode, kändisar och modeller, men den här utställningen presenterar hela hans verk. Här finns såväl de tidigaste svartvita fotografierna och det senaste decenniets civilisationskritiska motiv och konsthistoriska parafraser. Fotografiets förmåga att överskrida verklighetens och vardagens begränsningar är ett övergripande tema som med knyter samman hela konstnärskapet. Med sitt bildspråk kombinerar LaChapelle konsumtionskulturens glansiga och avklädda stil med en envist samhällskritisk blick och en hängiven strävan efter andlighet, skönhet och det gudomliga.

David LaChapelles bildvärld är placerad mitt i de senaste decenniernas turbulenta visuella kultur och erbjuder en blandning av passioner, humor, överdrifter och kritisk eftertanke. Perspektivet är ofta paradoxalt och det drastiska tilltalet är medryckande och lockar betraktaren till skratt, njutning, kritik, reflektion och debatt.

Curators: Patrik Steorn & Min-Jung Jonsson

Lägg till en tagg
Arrangör av David LaChapelle

Fotografiska

Websida

http://www.fotografiska.eu/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Stadsgårdshamnen 22

Spara intressen för David LaChapelle
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för David LaChapelle

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för David LaChapelle

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Pågår mellan:
15 december 2012 - 04 mars 2013
Pågår mellan:
15 december - 04 mars
Dagligen:
10:00 - 21:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Fotografiska
Samlingsplats för fotografi
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...