Evenemanget har varit

Guatemala

Utställning

Guatemala

Jean-Marie Simon

Fotografiska

Guatemala. Eternal Spring - Eternal Tyranny
10 februari - 6 mars 2011

Under 2011 presenterar Fotografiska flera digitala bildutställningar under rubriken Fotografiska for Life, vårt nya samlingsnamn för de kanske viktigaste utställningarna vi visar. De är mindre, ofta dokumentära fotoreportage vars syfte är att beröra, väcka känslor och få oss alla att agera. Det här är vår investering. Vårt sätt att försöka bidra till en lite bättre värld.
Först ut är utställningen Guatemala. Eternal Spring - Eternal Tyranny.

Fotojournalisten Jean-Marie Simon var 26 år när hon 1980 kom till Guatemala första gången för ett kortare uppdrag. Jean-Marie Simon stannade i åtta år och när hon lämnade landet hade hon genom tusentals fotografier dokumenterat kanske den mest våldsamma perioden under det 30 år långa inbördeskriget. Bilderna fångar en grym verklighet i ett kapitel i Guatemalas moderna historia.

Utställningen Guatemala. Eternal Spring - Eternal Tyranny höll på att stoppas från att visas i Guatemala City innan den öppnade år 2010. Utställningen på Fotografiska är den första utanför landets gränser.

Trots att det har gått lång tid väcker bilderna svåra minnen till liv och de är också politiskt kontroversiella. Utställningen väcker frågor om situationen i Guatemala idag. De extrema orättvisorna är kvar, våldet är ständigt närvarande och samma människor nu som då förtrycks. När Jean-Marie Simon till sist lämnade landet var karriären som fotograf i praktiken över. Hon startade om sitt liv, utbildade sig till jurist och arbetar numera med att undervisa i spanska i Washington.

Guatemala. Eternal Spring - Eternal Tyranny presenteras i samarbete med Forum Syd, som samlar 183 svenska organisationer som tillsammans arbetar för global rättvisa och hållbar utveckling.

Lägg till en tagg
Arrangör av Guatemala

Fotografiska

Telefonnummer

Websida

http://www.fotografiska.eu/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Stadsgårdshamnen 22

Spara intressen för Guatemala
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Guatemala

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Guatemala

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Pågår mellan:
13 februari 2011 - 07 mars 2011
Pågår mellan:
13 februari - 07 mars
Dagligen:
10:00 - 21:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Fotografiska
Samlingsplats för fotografi
Bar / Konsert Lördag på Fotografiska
Konsert och bar på Fotografiska
Jag söker
Laddar guider...