Evenemanget har varit

Twin Atlantic

Konsert

Twin Atlantic

Twin Atlantic Fryshuset Klubben

Fryshuset Klubben

Sist skotska Twin Atlantic spelade i Sverige var det som gäster till Thirty Seconds To Mars i våras. Om mindre än en vecka släpps nya albumet “Great Divide" och vi kan nu meddela att bandet kommer till Stockholm i höst för en egen konsert. Boka in den 13 november på Klubben - Fryshuset för att uppleva en explosion av energifylld, beroendeframkallande pop med storslagna refränger.

Biljetterna släpps den 15 augusti klockan 9.00.

Twin Atlantic är ett skotskt rockband som bildades i Glasgow 2007 av Sam McTrusty, Barry McKenna, Ross McNae och Craig Kneale. De kom alla från olika band på den skotska scenen och enades över den gemensamma kärleken till alternativ rock, punk-pop och Glasgows scen för skate och street art. Twin Atlantic byggde snabbt ett rykte i staden om att bjuda på sällsynt energifyllda spelningar vilket gjorde att bandet snabbt blev bokade att spela tillsammans med bland annat Smashing Pumpkins, Biffy Clyro och och deras tonårsidoler Blink 182.

Sedan dess har bandet gjort över 300 konserter och jobbat sig från klubbar runtom i Europa till att spela på de största scenerna på de flesta festivalerna i Storbritannien och dessutom blivit signade av Red Bull Records.

På Twin Atlantics senaste skiva “Great Divide" har de flesta låtarna uppkommit i turnébussen med många sena nätter efter spelningar. Detta har resulterat i en skiva fylld av pampig arenarock med catchiga refränger och svängiga melodier. Jämfört med tidigare två album har denna en något mer poppig framtoning. Om den nya musiken säger sångaren Sam:

"Vi hade vår rebelliska punkrockperiod och nu har vi kommit ut på andra sidan. Sedan vi startade bandet har vi alla gått från ungdomar till vuxna, vi har gift oss, skaffat hus, så när vi alla sågs igen och skulle börja spela och jobba på den nya skivan så kändes det naturligt att få in ett lite mer poppigt sound, det kändes som att musiken växte med det. Målet har alltid varit att varenda låt ska vara storslagen. Vi spelade med Bruce Springsteen en gång och alla hans låtar är verkligen anthems, det påverkade mitt egna låtskrivande mycket."

Detta tillsammans med det faktum att det är få band som matchar Twin Atlantics höga energinivå på scenen gör att vi ser mycket fram emot att se skottarna göra en intim konsert på Klubben - Fryshuset i Stockholm den 13 november.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Twin Atlantic

Fryshuset

Websida

http://fryshuset.se/evenemang/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Mårtensdalsgatan 2-8

Spara intressen för Twin Atlantic
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Twin Atlantic

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Twin Atlantic

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...