Evenemanget har varit

Damo Suzuki´s Network

Konsert

Damo Suzuki´s Network

Damo Suzuki´s Network Fylkingen

Fylkingen

Damo Suzuki (Japan) Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad

Damo Suzuki är sångaren från ett av rockmusikens mest inflytelserika band CAN, med skivor som Tago Mago, Ege Bamyasi och Future Days. Han är idag aktiv med musikprojektet Damo Suzuki's Network. Damo är ute på en Never Ending Tour där han reser världen över och skapar improviserad musik tillsammans med lokala band och musiker. Tidigare medlemmar i Damo Suzuki's Network har bland annat varit Acid Mothers Temple, Omar Rodriguez Lopez, The Skull Defekts, Mani Neumeier och Mogwai.

http://www.youtube.com/watch?v=fh7F7IbrJPw

Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad
Konstnärsduon Simon Torssell Lerin / Bettina Hvidevold Hystad har gjort en kulturell pilgrimsresa i fotspåren till sångaren Damo Suzuki. Från att Damo 18 år gammal lämnar Japan och genom en kontaktannons i Expressen hamnar i den lilla Värmländska orten Gräsmark på slutet av 1960-talet, för att sedan fortsätta sin resa till Tyskland där han uppträdande på en gata i München upptäcks av Holger Czukay och Jaki Liebezeit från Can som letar efter en ny sångare, de blir så imponerade av Damo´s uppträdande att de inbjuder honom till att uppträda tillsammans med Can samma kväll. Simon och Bettina´s biografi skildrar Damo´s tid i Sverige under det sena 1960-talet genom fotografier, gamla brev och intervjuer. Genom Damo´s brev korrespondens med sina vänner i Gräsmark under det tidiga 1970-talet ger den också en unik inblick bakom kulisserna från inspelningarna av Can´s legendariska skivor Soundtracks och Tago Mago samt Can´s tidiga turnéer.
Under sommaren 2012 reste Simon och Bettina till Japan för att dokumentera Damo´s nuvarande musikprojekt Damo Suzuki's Network´s turné. Inspelningarna från Damo´s konserter i Japan tidigare i sommar är också vad som kommer att ligga i grund för konserten de kommer att göra tillsammans med Damo Suzuki på Fylkingen. Bettina kommer i tilläg till att spela synth att sampla och manipulera delar av inspelningarna live, Simon använder gitarr och effektpedaler för att skapa skimrande ljudlandskap inspirerad av drone och ambient musik. Med sig på trummor och bas kommer de också att ha Tobias Norén och Petter Falk från bandet John Moose.

www.bettinaandsimon.wordpress.com/
www.simonlerin.com/
www.bettinahystad.com/
http://www.youtube.com/watch?v=axR0_BexCFk

Entré: 120 kr / studerande 100 kr

Lägg till en tagg
Arrangör av Damo Suzuki´s Network

Fylkingen

Pris

120 kr

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Torkel Knutssonsgatan 2

Spara intressen för Damo Suzuki´s Network
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Damo Suzuki´s Network

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Damo Suzuki´s Network

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Galleri Ingela S
Konst på Klara Östra Kyrkogata
Specialerbjudanden Brunch s/s Stockholm
Stockholm enda brunch till sjöss
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Jag söker
Laddar guider...