Evenemanget har varit

Cinema Queer

Film

Cinema Queer

Cinema Queer Högkvarteret arrangemang

Högkvarteret arrangemang

CINEMA QUEER presenterar: Bortom Monogamin
Onsdagen 3 nov
Kl 18-00
50 kr // 18 år
Presenteras med stöd av ABF

Cinema Queer är ett forum för oss som tröttnat på ytliga Hollywoodrullar och bokbaserade svenska deckare. För oss som tröttnat på att variation är synonymt med trådsmala tatuerade tjejer och unga deprimerade män. Hos Cinema Queer väljer vi filmer med annorlunda utgångspunkt. Där det konstiga, normbrytande uppmuntras och ramar och regler ifrågasätts. Där film möter musik som möter konst som möter samtal som möter fest.

När novembermörkret lägger sig som ett täcke över Stockholm kryper vi åter ner i Högkvarterets källare. Efter förra månadens premiärsuccé kastar vi oss nu in i relationernas spännande värld. Det är dock inte romantiska komedier i vanlig bemärkelse vi tänker på, utan vill istället utforska relationskonstellationer bortom monogamins djupt rotade ramar. Vi visar fantastiska kortfilmer på temat och ger dig därefter chansen att gifta dig - med dig själv! Konstnären Snövit Hedstierna gästar Cinema Queer med sitt projekt LOVE SYMPOSIUM IN SOLO och genom en vacker ceremoni uppmärksammas och firas det underbara med just dig! Något man verkligen inte gör för ofta! Kvällen avslutas med att DJ Amorös spelar kärlekslusten musik som gjord att hångla loss till...

FILMER Tema: Bortom Monogamin

Kl.19.30 UNPLAY (Joanna Rytel, 2009) 6 min
I dokumentären Unplay följer vi Joanna Rytels möte med en ny pojkvän och hans kompis. En film som utmanar normer för hur en kvinna ska bete sig. Om manlig heder och att inte tappa ansiktet.

ATT DELA ALLT (Amanda Kernell, 2009) 15 min
Ibland kan det vara lätt att stå för något i teorin, men hur reagerar man när det blir verkligt? När idealen prövas i praktiken? Hur långt kan man gå utan att börja sätta gränser?

BYE BYE C'EST FINI (Tora Mårtens och Idji Maciel, 2008) 13 min
Ett varmt dokumentärt porträtt av 73-åriga Lina Merceis, en livslysten kvinna som bor i Rio de Janeiro, Brasilien. Lina har valt att leva singel och först och främst ta hand om och älska sig själv. Då slipper hon städa efter en stökig man i hemmet och kan gå till stranden när hon vill, men hon är fortfarande beroende av närhet och roar sig med sina tre unga älskare.

Kl.20.30 A SAFE PLACE FOR THE WILD (Hanna Högstedt, 2010) 45 min
Två lägenheter ska bli en, två relationer ska bli en. Lådor packas, det dansas i köket man brottas och skrattar. Men vart vill man begravas, vart hör man egentligen hemma? En film om relationer, tillhörighet och längtan.

Kl.21.30 LOVE SYMPOSIUM IN SOLO
Varför ska inte den som lever ensam få fira sin kärlek? Det är utgångspunkten i Snövit Hedstiernas projekt. I ett samhälle där kärleken är inbäddad i normer, är det svårt att hitta alternativ till tvåsamheten. Men alla kan inte identifiera sig med denna. Personer som väljer att leva enskilt lyckliga eller inte hittar någon att leva med ses i många fall som udda, misslyckade och utanför. Personer som har gift och skiljt sig traditionellt blir stämplade som frånskilda istället för att återgå till singlar. Enligt Snövit måste samhällets normer följa med i utvecklingen av hur människor lever idag. Hon tror inte att någon är för ensam för att kunna älska, fira kärleken och för att få vara gift. Man kan vara en, två eller flera. Det är inte upp till samhället att avgöra i vilken form som kärleken känns rätt.

Så här gifter du dig med dig själv!
1. Säg ditt namn
2. Säg tre saker om dig själv
3. Förklara varför du vill göra detta
4. Säg vad du lovar dig själv
5. Lägg din hand på hjärtat och upprepa:
- Jag lovar mig själv att alltid vara sann till mig själv och hedra den person jag är.
- Jag lovar också barnet i mig så väl som den vuxna människa jag har rätten att vara älskad.
- Jag lovar att glömma alla gånger jag glömt att jag är underbar.
6. Säg JA till dig själv!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Cinema Queer

Högkvarteret CCC

Pris

50 kr

Mobiltelefon

0708-545175

Websida

http://www.hogkvarteret.se/hogkvarteret.html

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Närkesgatan 8

Spara intressen för Cinema Queer
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Cinema Queer

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Cinema Queer

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Film / Matkultur Filmfrukost
Biografteatern Rio
Film / Barn & Familj Babybio
Bio för föräldralediga på Biografteatern
Film / Barn & Familj Cosmonova
3D på Naturhistoriska Riksmuseet
Jag söker
Laddar guider...