Evenemanget har varit

The Grand New Opry

Nattklubb

The Grand New Opry

The Grand New Opry Högkvarteret

Högkvarteret

The Grand New Opry - A'int no broke about this mountain
Lördag den 4 december
Kl.18-01
20 år // 50 kr
Med stöd av ABF Stockholm

Högkvarteret täpper till ett hål. Råder bot på en brist. Tar tag i det helt enkelt. Välkommen till nummer två i ordningen av Högkvarterets helt spanking new country klubb - The Grand New Opry!

Likt originalet The Grand Old Opry - den legendariska live radio showen från Nashville Tenneessee där alla som är något alls inom country uppträder - vill Högkvarterets The Grand New Opry bli country klubben alla längtat efter vare sig man varit medveten om det eller ej, platsen alla som vill vara queer-cowboys, lolita-rodeo sharp shooters, line dancers, country stjärna eller bara bära en cowboyhatt för en kväll samlas.

Kl.18.30 ”Ain’t No Broke About This Mountain” är kvällens tema, och alltså tittar vi om igen på Brokeback Mountain. Denna gång i fullt bejakande av cowboys och kärleken, av snusket i tälten om nätterna, av lusten i bergen. Filmen börjar prick halv sju.

Istället för att tänka alltför mycket på den olyckliga kärleken och det kvävande förtrycket som vi alla vet än så länge kännetecknar stora delar av våra liv och vår värld - så ägnar vi kvällen åt att lustfullt ta tillvara på det orimligt queera och fabulösa som country alltid varit - framförallt då den så hett inte vill vara det.

Kl.21.00 Vi fortsätter kvällen med kollektiv linedancing. Förra gången var liksom helt obeskrivligt fint. Och nu kommer vi ännu en gång att fylla hela dansgolvet med synkroniserad queerdans. Från Crazy Cat Linedance Studio kommer den mest eminenta instruktören för att lära dig de rätta stegen. Du kan räkna med att bli överraskad. Du kan räkna med att finna din inre hillbilly-redneck-moonshine country identitet. Du kan räkna med att uppträda för en påhejande publik när du och raddansen gör comeback kl 23.30

Kl.22.00 Giddy GoGo Gungals (live)
Under några års tid grät, jublade och dog vi lite varje gång vi fick chansen att ta del av Howdie Ho Ho, Sveriges om inte enda så i alla fall bästa queerfeministiska countryband. Nu har en av upphovskvinnorna, Karolina Bang, startat ett nytt cowgirl countryband, och herrgud vi kan inte vänta på att få ta del av detta underverk. Missa ej.

Kl.22.30 Sen fortsätter bara härligheterna en salig blandning av countrymusik från helt oäkta dj’s; 1 dollar Playboys och Cowgirl utlovar att blanda vilt. Allt från westerns till Mae West till Bluegrass till rhinestone till Dolly Parton till Johnny Cash. Och så mycket mer.

Så. Skit i julhets, köp en cowboyhatt istället och fira att queersen inte har broken backs utan står rakare och stoltare än någonsin - fuck Sverige Demokraterna - fuck Alliansen - eller fuck you very much not thank you - ni fattar vad vi menar - we ain’t broke liksom!

Lägg till en tagg
Arrangör av The Grand New Opry

Högkvarteret CCC

Pris

50 kr

Mobiltelefon

0708-545175

Websida

http://www.hogkvarteret.se/hogkvarteret.html

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Närkesgatan 8

Spara intressen för The Grand New Opry
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Grand New Opry

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Grand New Opry

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Restaurang Verandan
Grand Hôtel
Restaurang Teaterbrasseriet
Bistro i Grand Central by Scandic
Bar Cadierbaren
Grand Hôtel
Matkultur Afternoon Tea
Cadierbaren Grand Hôtel
Jag söker
Laddar guider...