Evenemanget har varit

Tuomo Rainio

Utställning

Tuomo Rainio

Tuomo Rainio Galleri Pang Pang på Ikon

Galleri Pang Pang på Ikon

Tuomo Rainio
Everything is for a moment
14 oktober - 7 november
Vernissage 14 oktober kl. 17-20

"I experience the world opening constantly itself into the presence but simultaneously closes into the evanescence. This movement is constant and becomes manifested in the differing of being".

Tuomo Rainio är född i Espoo, Finland men bor och arbetar nu i Helsinki. Han har en BA of Arts från Konstindustriella högskolan I Helsinki och studerar nu på Mastersnivå. Tuomo arbetar mestadels med video och digital fotografi och har förutom i Finland ställt ut i bl.a. Japan, Italien, Tyskland, Frankrike, Ryssland och Kanada.

Han har även presenterat sitt arbete på symposiet Photography Today, Tomorrow, vilket var en del i projektet “Plattform fotografi" på Moderna Museet i Stockholm. Tuomos arbete utforskar universella teman såsom existens, individualism och flyktighet. Hans arbete kombinerar konceptuell konst och experimentell teknik.

Upplevelsen av stunder som passerar förbi och det omöjliga i att behålla någonting alls, är själva kärnan i utställningen everything is for a moment. Den unge finske konstnären Tuomo Rainio tar i ett konstsammanhang upp frågeställningar kring den fotografiska bilden. Enligt tradition framställs fotografiska bilder som frysta ögonblick, där stunder förvaras i all evighet. Rainio gåt åt motsatt håll och ombildar stillbilder till rörelse, samt söker efter försvinnandets skeenden.

Rainio förklarar hans motiv så här:
“Jag försöker genom en ärlig process visa upp mina upplevelser och på så vis skapa verken. Jag tror till exempel att tid, en evig förändring av något som öppnas och något som stängs, inte kan ses i ett fotografi, hur sanningsenlig det än må verkas vara. Jag försöker arbeta utöver den fotografiska formuleringen av tid och påvisa stundens flyktighet."

Utställningen utmanar den traditionella uppsättningen av fotografiska verk och närmar sig installation, skulptur och media art. Gamla frågeställningar om tid och representation tas upp i nytt ljus. Utställningens sammanhang visar på att fotografi inte endast kan ses som en viss teknik, utan som en ideologi som kan utmanas och omformuleras, samtidigt omskapas då även själva uppfattningen av tid och bild.

Lägg till en tagg
Arrangör av Tuomo Rainio

Ikon

Telefonnummer

Websida

http://www.galleriikon.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Skånegatan 81

Spara intressen för Tuomo Rainio
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Tuomo Rainio

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Tuomo Rainio

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Veckodagar
Pågår mellan:
31 oktober 2010 - 08 november 2010
Torsdagar: 13:00 - 18:00
Fredagar: 13:00 - 18:00
Lördagar: 13:00 - 16:00
Söndagar: 13:00 - 16:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier / Utställning Miva Fine Art Galleries
Sveriges ledande konstgalleri för modern
Museum & Gallerier Galleri KG52
Fotografi, samtida konst och textil på
Museum & Gallerier Galleri Mejan
KKH studenters galleri
Museum & Gallerier Galleri Bryggargatan 12
Foto-, video- och samtida
Jag söker
Laddar guider...