Evenemanget har varit

Psykologer läser

Föredrag & Samhälle

Psykologer läser

Psykologer läser Kulturhuset

Kulturhuset

Psykologer läser böcker är tillbaka med en ny säsong!

Vi inleder hösten med ett samtal som vi kallar Psykologer skriver böcker. De senaste åren har allt fler psykologer tagit steget över och skrivit böcker. Vad handlar den här trenden om och hur kan vi förstå att alla/så många psykologer vill bli författare?

Det sägs att psykologyrket har status men kanske har författaryrket högre status än alla andra? Är arbetet som psykolog så tråkigt och jobbigt att vissa ser skrivandet som en flyktväg till rampljuset? Eller är skrivandet ett sätt att slippa möta självupptagna klienter dagarna i ända? Och vad har egentligen författaryrket och psykologyrket gemensamt?

Psykologerna och författarna Kristina Sandberg, Per Naroskin och Jenny Jägerfeld samtalar om skrivande och psykologande. Kristina Sandberg kommer i höst ut med sina andra bok i en romansvit om kvinnor. Hennes första bok "Att föda ett barn" (2010) fick mycket bra kritik och nu komemr del 2 "Sörja för de sina". Per Naroskin är psykologen, kåsören och spanaren som nu gör debut som romanförfattare. Hans bok "Fuskaren som försvann" handlar om två psykologer. Jenny Jägerfeld är psykolog och författare som 2010 fick Augustpriset för sin ungdomsroman "Här ligger jag och blöder", i år är hon aktuell med "Het", en antologi med erotiska noveller för ungdomar.

Moderator för samtalet är psykologen Jonas Mosskin.

Psykologer läser böcker är ett samarbete med Psykologförbundet, Modern Psykologi och Norstedts. Gå gärna med i Psykologer läser böcker på Facebook.

Varmt välkomna!

PS: 25 oktober analyserar vi Augustprisvinnaren 2011, Korparna av Thomas Bannerhed. 8 november läser vi Skaparkriser av Johan Cullberg och pratar om Strindberg och 4 december blir det premiär för Psykologer läser Bibeln i samarbete med Seglora Smedja i Sofia Kyrka (mer info kommer snart).

Lägg till en tagg
Arrangör av Psykologer läser

Kulturhuset Stadsteatern

Websida

http://www.kulturhuset.stockholm.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, SERGELS TORG 3

Spara intressen för Psykologer läser
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Psykologer läser

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Psykologer läser

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle P5 STHLM Sänder
Kulturhuset Stadsteatern
Jag söker
Laddar guider...