Evenemanget har varit

Shani Boianjiu

Föredrag & Samhälle

Shani Boianjiu

Shani Boianjiu Foto: Alon Sigavi

Kulturhuset

Hörsalen, våning 3. Bilj 90 kr
I möte med Björn Wiman, DN

I vår utkommer Shani Boianjius omtalade debutroman "The People of Forever Are Not Afraid" på svenska i översättning av Erik MacQueen.

"Shani Boianjiu har hittat ett sätt att exponera effekterna av krig och livet för unga israeler. Så hennes ämne är allvarligt, men om hennes bok låter tung, låt mig påpeka hur rolig hon är, hur avväpnande och full av liv den är. Även när hon skriver om döden, är Boianjiu mer levande än någon ung författare som jag har stött på på länge." / Nicole Krauss.

Yael, Avishag och Lea växer upp tillsammans i en dammig liten israelisk by, de går sista året på gymnasiet och försöker lindra den universella känsla av tristess som är typisk för tonårstiden. Efter examen blir de inkallade till armén för militärtjänstgöring. Yael utbildar skyttar och flörtar med pojkar. Avishag arbetar som gränsvakt, och ser flyktingar kasta sig på taggtrådsstängsel. Lea är militärpolis och föreställer sig historierna bakom de ansikten som passerar genom gränsposteringen dag efter dag. De skvallrar om pojkar och viskar till varandra om en allt mer våldsam värld strax bortom horisonten. De drillas stenhårt för ett ögonblick som kanske aldrig ska komma. Och lever sina liv i ett tillstånd av ständigt hot om våld.

Shani Boianjiu har skapat en oförglömligt intensiv värld, skildrat den med energi och en stor portion humor, och fångat den unika tid i en ung kvinnas liv när ett enda ögonblick kan förändra allt.

Shani Boianjiu, född 1987 i Israel, vid gränsen mellan Israel/Libanon. Hon gjorde militärtjänstgöring i den israeliska armen under två år. Detta är hennes debut, men hennes texter har tidigare publicerats i New Yorker och Vice magazine. 2011 valdes hon ut, som den yngsta någonsin, till "National Book Foundation’s 5 under 35 Award", ett pris som lyfter fram särskilt unga, begåvade författare. Hon bor i Israel.

I samarbete med Natur och Kultur

Lägg till en tagg
Arrangör av Shani Boianjiu

Kulturhuset Stadsteatern

Pris

90 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.kulturhuset.stockholm.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, SERGELS TORG 3

Spara intressen för Shani Boianjiu
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Shani Boianjiu

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Shani Boianjiu

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle P5 STHLM Sänder
Kulturhuset Stadsteatern
Jag söker
Laddar guider...