Evenemanget har varit

Var det bra så?

Föredrag & Samhälle

Var det bra så?
Kulturhuset

"Var det bra så?" av Lena Andersson kom ut 1999 och fick översvallande recensionerna. Uppsala Nya Tidning skrev: " ... som Ebba Grön fast i bokform. Den slår hårt och utan förvarning rakt i veka livet och får en att skruva på sig av skam inför den förljugna värld vi lever i."

Psykologer läser böcker vill bland annat undersöka det glapp som finns mellan dem som uttalar sig om mångfalden och de som lever i den. Boken är fjorton år efter att den kom ut, fortfarande högst aktuell. Dessvärre.

Lena Anderssons debutroman handlar om Lotta Svensson och hennes klasskamrater som växer upp i den fiktiva förorten Stensby under 70- och 80-talet. Den sociala hackordningen på skolan är stenhård, alla vet vem som är populär och vem som inte är det. Dagligen utkämpas ett verbalt, socialt och till och med fysiskt krig mellan klasskamraterna. Allt för att förstärka den egna positionen eller för att åtminstone inte hamna ännu lägre än man redan befinner sig.

Journalister, lärare och politiker, alla talar de varmt om miljonprogramsförorten som "härligt mångkulturell" men vägrar se den underliggande sociala och ekonomiska misären. "Är det inte underbart med alla dofter här från hela världen, alla nya kryddor som piggar upp den urtrista svenska matkulturen" kvittrar en reporter som är ute för att dokumentera den härliga berikande mångfalden i Stensby, men som aldrig skulle drömma om att bo där.

Psykologer läser böcker sker i samarbete med Modern Psykologi och Psykologförbundet. Vid det här unika tillfället samarbetar vi även med Stockholm läser.

Moderator är psykologen och författaren Jenny Jägerfeld.

Gäst är psykologen, psykoterapeuten och sexologen Linn Heed som bland annat svarar på frågor om kärlek och sex i Aftonbladet, men som också är arbetsledare på Viksjö Gård behandlingshem i Järfälla.

Lägg till en tagg
Arrangör av Var det bra så?

Kulturhuset Stadsteatern

Websida

http://www.kulturhuset.stockholm.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, SERGELS TORG 3

Spara intressen för Var det bra så?
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Var det bra så?

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Var det bra så?

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle P5 STHLM Sänder
Kulturhuset Stadsteatern
Jag söker
Laddar guider...