Kulturhuset

Kulturhuset

Kulturhuset All kultur under ett tak

Adress
Stockholm, Drottninggatan 45T
Telefonnummer
0850831470
Websida
Lägg till en tagg
All kultur under ett tak
Vi kan nästan lova att oavsett vem du är, var du kommer ifrån, om du är gammal eller ung - så har Kulturhuset något för dig. Barnen har sitt eget bibliotek och verkstad i Rum för Barn. I Läsesalongen med Serieteket finns Nordens största seriesamling och alla kulturböcker du kan önska dig. Kom h

Aktuellt!


Bibliotek Plattan


Kulturhuset

Här hittar du ett personligt urval av roliga, gripande, samtida, oborstade, gastkramande och lättlästa böcker. Du kan låna till exempel berättelser och kultböcker, poesi och livsöden samt böcker om konst, fotografi, arkitektur, mode och design.

Vi vill uppvigla till läsande och ohämmat litt..

Kr-oks-tä-v-el


Stadsteatern Skärholmen (fr. 5 år)

Kr-oks-tä-v-el
Skärholmen • Från 5 år .

Hur arg får en flicka vara? En föreställning om att vara uppretad, sur och vansinnig - om att explodera av ilska! Om att vilja kasta saker, stänga dörrar hårt, skrika, vråla, sparka på saker och vara omöjlig på alla sätt.<..

Serieteket


Kulturhuset

Serieteket är det enda specialbiblioteket för tecknade serier i Sverige. Under femton verksamma år har vi konstant strävat efter att vidga din och vår egen uppfattning om vad serien som konstform kan åstadkomma.

Bibliotek Film & Musik


Kulturhuset

Här kan du låna musik och film, spela elpiano, se bildspel på väggen, lyssna på våra skiv- och filmtips och se konserter mitt i biblioteket. I våra fåtöljer kan du läsa musiktidningar, se film och lyssna på musik.

Film
Här hittar du helt enkelt de bästa filmerna som finns, inte bio..

Café Panorama


Kulturhuset

Högst upp i Kulturhuset ligger Café Panorama med en fantastisk utsikt över city. Ta en bit mat eller avnjut en stilla kopp kaffe.

Lunchservering klockan 11.00-15.00, därefter varierande kvällsmeny 15.00-19.00

Våning 5

Vad kostar ett träd?


Kulturhuset

Vad kostar ett träd?
Gunilla Bandolin, Monika Gora och Nils Bergendal
24 januari - 19 april 2015
Galleri Underlandet • Fri Entré.

Öppen vernissage lördag 24 januari 14-17 2015.

En utställning om utplåningen av en park och kärleken till densamma.

Joanna Hellgrens Katitzi


Miniutställning på Kulturhuset Stadsteatern

Miniutställning: Joanna Hellgrens Katitzi
11 mars - 15 april 2015.
Serieteket, våning 2 • Fri Entré.

I en tid då fördomarna mot romer i Sverige är synligare än på länge, väljer förlaget Natur & Kultur att återutge Katarina Taikons klassiska ungdomsböcker om Katitzi. ..

Rum för Barn


Kulturhuset

På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här finns ett stort spännande bibliotek fullt av böcker och en bildverkstad där du kan måla och bygga i olika material. Hos oss kan du alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång. <..

Kulturhustaket


Utsikt och fika

Här vid Sergels torg finns Stockholms pärla vad gäller kultur, utsikt, utbyte av idéer och möjligheter till umgäng med vänner! Du ser ut över Hötorgsskraporna, ut mot Kungstornen och shoppingstråken i city - allt medan du njuter av god mat eller dryck! Bästa solstället eftersom inga andr..

Tio Tretton


Bibliotek i Kulturhuset för dig 10-13 år

Biblioteket för alla sinnen. Här är tankar makt och fantasin är lag. Här kan du laga till en musikvideo, hitta dig själv i nanotekniken, animera en potatisgratäng, och filma dina läxor eller varför inte sticka ett dataspel.

På TioTretton är det ibland modigt att vara feg. Där kanske slappa ..

Karl Gerhard


Kulturhuset Stadsteatern

Karl Gerhard.
En fantasi om en revykung av Irena Kraus.
Stora scenen.

Våren 1940. Stockholms revykung heter Karl Gerhard. Känd för sina överdådiga föreställningar, sin elegans - och sin skarpa penna. Nu säger ryktet att den nya revyn ska innehålla en kuplett som både är ett ang..

Systern från Havet


Kulturhuset Stadsteatern

Systern från havet.
5 februari - 12 april 2015.
Rum för Barn • Fri Entré.

Utställningen bygger på Ulf Starks gripande berättelse och Stina Wirséns stämningsfulla akvareller från boken Systern från havet.

Det är 1940-tal och mörka moln närmar sig Fin..

Lava


Design, hantverk och pyssel på Kulturhuset

I Lavas verkstad finns allt som har med design, hantverk och pyssel att göra, för dig som är 13-25 år!

Här finns symaskiner, tröjtryck, pinmaskiner, saxar, tänger, trådar smyckespinaler, blockapparater och mycket annat som du kan använda. Var med i kreativa workshops och få kunnig hand..

Ronja Rövardotter


Kulturhuset Stadsteatern

Ronja Rövardotter.
Av Astrid Lindgren.
Stora scenen.

En rövardotter! Mattis hjärta smälter när han ser på Ronja, hans alldeles nyfödda dotter. Nu är Mattisätten säkrad. Och Borka, hans ärkefiende och rival, har till Mattis stora skadeglädje inte lyckats få till någon unge.

Gösta Berlings saga


Kulturhuset Stadsteatern

Gösta Berlings saga.
Av Selma Lagerlöf.
Stora scenen.

En kall vinterdag hittar majorskan på Ekeby en utmärglad tiggare i en snödriva. Gösta Berling. Avsatt präst och fylltratt. Även i sitt förfall - så vacker.

Allt prästen önskar är att bli kvar i snödrivan. Men så möt..

Kommande


Inga kommande evenemang
Jag söker

???AddInterest???Bokningskalender

Framåt »