Kulturhuset

Kulturhuset

Kulturhuset All kultur under ett tak

Adress
Stockholm, Drottninggatan 45T
Telefonnummer
0850831470
Websida
Lägg till en tagg
All kultur under ett tak
Vi kan nästan lova att oavsett vem du är, var du kommer ifrån, om du är gammal eller ung - så har Kulturhuset något för dig. Barnen har sitt eget bibliotek och verkstad i Rum för Barn. I Läsesalongen med Serieteket finns Nordens största seriesamling och alla kulturböcker du kan önska dig. Kom h

Aktuellt!


Bibliotek Plattan


Kulturhuset

Här hittar du ett personligt urval av roliga, gripande, samtida, oborstade, gastkramande och lättlästa böcker. Du kan låna till exempel berättelser och kultböcker, poesi och livsöden samt böcker om konst, fotografi, arkitektur, mode och design.

Vi vill uppvigla till läsande och ohämmat litt..

Serieteket


Kulturhuset

Serieteket är det enda specialbiblioteket för tecknade serier i Sverige. Under femton verksamma år har vi konstant strävat efter att vidga din och vår egen uppfattning om vad serien som konstform kan åstadkomma.

Bibliotek Film & Musik


Kulturhuset

Här kan du låna musik och film, spela elpiano, se bildspel på väggen, lyssna på våra skiv- och filmtips och se konserter mitt i biblioteket. I våra fåtöljer kan du läsa musiktidningar, se film och lyssna på musik.

Film
Här hittar du helt enkelt de bästa filmerna som finns, inte bio..

Café Panorama


Kulturhuset

Högst upp i Kulturhuset ligger Café Panorama med en fantastisk utsikt över city. Ta en bit mat eller avnjut en stilla kopp kaffe.

Lunchservering klockan 11.00-15.00, därefter varierande kvällsmeny 15.00-19.00

Våning 5

Det kunde varit vi


Kulturhuset

Det kunde varit vi
EU-migranter och utsatthet
7 maj - 26 maj 2015
Bibliotek Plattan • Fri Entré

Serieteket och Bibliotek Plattan arrangerar under Stockholms internationella seriefestival en utställning och ett samtal om bildens och berättelsens samhällsengageman..

Rum för Barn


Kulturhuset

På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här finns ett stort spännande bibliotek fullt av böcker och en bildverkstad där du kan måla och bygga i olika material. Hos oss kan du alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång. <..

Kulturhustaket


Utsikt och fika

Här vid Sergels torg finns Stockholms pärla vad gäller kultur, utsikt, utbyte av idéer och möjligheter till umgäng med vänner! Du ser ut över Hötorgsskraporna, ut mot Kungstornen och shoppingstråken i city - allt medan du njuter av god mat eller dryck! Bästa solstället eftersom inga andr..

Tio Tretton


Bibliotek i Kulturhuset för dig 10-13 år

Biblioteket för alla sinnen. Här är tankar makt och fantasin är lag. Här kan du laga till en musikvideo, hitta dig själv i nanotekniken, animera en potatisgratäng, och filma dina läxor eller varför inte sticka ett dataspel.

På TioTretton är det ibland modigt att vara feg. Där kanske slappa ..

Lava


Design, hantverk och pyssel på Kulturhuset

I Lavas verkstad finns allt som har med design, hantverk och pyssel att göra, för dig som är 13-25 år!

Här finns symaskiner, tröjtryck, pinmaskiner, saxar, tänger, trådar smyckespinaler, blockapparater och mycket annat som du kan använda. Var med i kreativa workshops och få kunnig hand..

En Folkefiende


Kulturhuset Stadsteatern

En Folkefiende.
Fritt efter Henrik Ibsen.

Leif är en jobbig jävel. Han har gjort bort sig många gånger. Nu har han flyttat tillbaka till sin födelsestad och faktiskt börjat få ordning på sitt liv. Han är läkare på ortens stolthet, ett modernt spa. Hela stan har fått ett uppsving.

Slutspel


Kulturhuset Stadsteatern

Slutspel
av Samuel Beckett
Klarascenen

I en bunker under en öde stad sitter Hamm, blind och orörlig i en stol. Runt honom hasar hans tjänare Clov. Och i varsin soptunna sitter Hamms föräldrar Nagg och Nell, som båda blev av med benen i en olycka under en cykelsemester i Alperna.

Alfons leker Einstein


Klarabiografen

Tre nya Knattefilmer om Alfons Åberg. Två av dem baserade på böcker - Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan - och den tredje på ett originalmanus, Alfons leker Einstein.

Hur långt når Alfons
Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar ..

Karl Gerhard


Kulturhuset Stadsteatern

Karl Gerhard.
En fantasi om en revykung av Irena Kraus.
Stora scenen.

Våren 1940. Stockholms revykung heter Karl Gerhard. Känd för sina överdådiga föreställningar, sin elegans - och sin skarpa penna. Nu säger ryktet att den nya revyn ska innehålla en kuplett som både är ett ang..

Kommande


Inga kommande evenemang
Jag söker

???AddInterest???Bokningskalender

Framåt »