Kulturhuset

Kulturhuset

Kulturhuset All kultur under ett tak

Adress
Stockholm, Drottninggatan 45T
Telefonnummer
0850831470
Websida
Lägg till en tagg
All kultur under ett tak
Vi kan nästan lova att oavsett vem du är, var du kommer ifrån, om du är gammal eller ung - så har Kulturhuset något för dig. Barnen har sitt eget bibliotek och verkstad i Rum för Barn. I Läsesalongen med Serieteket finns Nordens största seriesamling och alla kulturböcker du kan önska dig. Kom h

Aktuellt!


P5 STHLM Sänder


Kulturhuset Stadsteatern

P5 STHLM SÄNDER
10 november - 31 december 2017
Kulturhuset Stadsteatern.

Nu har P5 STHLM invigt den nya studion i Kulturhuset Stadsteatern på Drottninggatan i Stockholm. Studion är en del av P5 STHLM:s ambition att bli Europas mest sociala radiokanal och målet med flytten är at..

Hjärtat! Ägget! Isen!


Kulturhuset Rum för Barn

Hjärtat! Ägget! Isen!
En utställning med slående fakta för stora och små.
14 februari - 30 maj 2016
Rum för Barn • Fri Entré.

Utställningen Hjärtat! Ägget! Isen! är baserad på Lena Sjöbergs faktaböcker Hårdkokta fakta om ägg, Kalla fakta om is och Slående fakta om hj..

Bibliotek Plattan


Kulturhuset

Här hittar du ett personligt urval av roliga, gripande, samtida, oborstade, gastkramande och lättlästa böcker. Du kan låna till exempel berättelser och kultböcker, poesi och livsöden samt böcker om konst, fotografi, arkitektur, mode och design.

Vi vill uppvigla till läsande och ohämmat litt..

Ekoteket


Rawfood, bakverk och fantastiskt kaffe

Ekoteket blir juice bar! Härligt fräscha råpressade juicer och matiga smoothies i tre olika färger.

Detta i kombination med rawfood, bakverk och fantastiskt kaffe och te från Johan & Nyström gör Ekoteket till det självklara valet när du vill äta friskt och fräscht. Upplev vårat spännand..

Teaterbaren


Kulturhuset Stadsteatern

Med en underbar panoramautsikt över stadens snabba puls samlas människor hos oss för spännande möten och modern mat i kulturens mecka. För att passa varje tillfälle är Teaterbaren uppdelad i tre olika delar, från caféet med hembakade godsaker till en modern lunchservering och vidare till Inre..

Kulturhustaket


Utsikt och fika

Här vid Sergels torg finns Stockholms pärla vad gäller kultur, utsikt, utbyte av idéer och möjligheter till umgäng med vänner! Du ser ut över Hötorgsskraporna, ut mot Kungstornen och shoppingstråken i city - allt medan du njuter av god mat eller dryck! Bästa solstället eftersom inga andr..

Serieteket


Kulturhuset

Serieteket är det enda specialbiblioteket för tecknade serier i Sverige. Under femton verksamma år har vi konstant strävat efter att vidga din och vår egen uppfattning om vad serien som konstform kan åstadkomma.

Bibliotek Film & Musik


Kulturhuset

Här kan du låna musik och film, spela elpiano, se bildspel på väggen, lyssna på våra skiv- och filmtips och se konserter mitt i biblioteket. I våra fåtöljer kan du läsa musiktidningar, se film och lyssna på musik.

Film
Här hittar du helt enkelt de bästa filmerna som finns, inte bio..

Rum för Barn


Kulturhuset

På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här finns ett stort spännande bibliotek fullt av böcker och en bildverkstad där du kan måla och bygga i olika material. Hos oss kan du alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång. <..

Tio Tretton


Bibliotek i Kulturhuset för dig 10-13 år

Biblioteket för alla sinnen. Här är tankar makt och fantasin är lag. Här kan du laga till en musikvideo, hitta dig själv i nanotekniken, animera en potatisgratäng, och filma dina läxor eller varför inte sticka ett dataspel.

På TioTretton är det ibland modigt att vara feg. Där kanske slappa ..

Lava


Design, hantverk och pyssel på Kulturhuset

I Lavas verkstad finns allt som har med design, hantverk och pyssel att göra, för dig som är 13-25 år!

Här finns symaskiner, tröjtryck, pinmaskiner, saxar, tänger, trådar smyckespinaler, blockapparater och mycket annat som du kan använda. Var med i kreativa workshops och få kunnig hand..

Megashop


Dansträning på Kulturhuset

Megashop
1 januari 16:00 - 31 december 19:00
Dansstudion och Foajé 3 • Fri Entré

Megashop är en öppen och gratis dansträning med fokus på streetdance-kulturen för dig mellan 13 och 25 år. Träningen bygger på "each one teach one"-principen där a..

Fredagsdans & Musikfredag


Rum för Barn Kulturhuset

Fredagsdans & musikkroki.
Rum för Barn.
BILJETTER via hemsidan.

Från den 8 januari sätter MusikKroki och FredagsDans igång igen på Rum för Barn. Eftersom det är en stor efterfrågan på biljetter till FredagsDans, så utökar vi dansen till två tillfällen på samma dag.

Musi..

Bokfika


Lava Bibliotek & Verkstad Kulturhuset

Bokfika.
1 januari - 31 december 2016.
Lava Bibliotek & Verkstad • Fri Entré.

Kom och få eller ge tips om böcker. Nya böcker, gamla böcker, varningar, det bästa du läst, sensationer, bra böcker att läsa när en ska sova, när man ska vakna, när en har semester, böcker ..

Fosterlandet


Stadsteatern

Fosterlandet
Av Lucas Svensson
Premiär 2 april 2016
Stora scenen.

90-åriga Elsa ligger för döden i Helsingfors. I Göteborg försöker barnbarnet Lussa förstå hur hennes farmor kunde lämna bort hennes pappa John när han var liten. Och varför tog hon aldrig tillbaka honom när k..

Kommande


Inga kommande evenemang
Jag söker

???AddInterest???Bokningskalender

Framåt »