Evenemanget har varit

Brothers two others

Konsert

Brothers two others

Brothers two others Lilla Hotellbaren

Lilla Hotellbaren

Brothers two others beskriver sin musik som Ny svensk cooljazz: cooljazz för att de inspirerats av dess tonspråk men också av det avspända och luftiga som karaktäriserar genren, och svensk för närvaron av vemod och melankoli. All musik är nyskriven och låtarna berättar historier om frigörelse och ensamhet, men också om sommarstugor och karuseller.

Tack vare Brothers two others musikaliska skicklighet känns musiken lätt och vilsam, även i livfulla teman och höga tempi. Låtarna omfamnas med värme och känsla, samtidigt som de utmanas genom nyfikenhet och mod. För inspirationen står en av cooljazzens grundare Lennie Tristano, men även de svenska musiker som har populariserat stilen här i Sverige, såsom Lars Gullin, Rolf Billberg och Jan Allan.

Brothers two others består av bröderna Jakob och Daniel Gustafsson som spelar tenorsax och kontrabas, samt Niclas Lindström och Daniel Svensson som spelar trummor respektive gitarr. Daniel Svensson har spelat tillsammans med Bengt Hallberg och George Riedel och Niclas Lindström har tidigare turnérat med First Aid Kit. Jakob Gustafsson har bland annat hörts tillsammans med den uppmärksammade Alice Babsstipendiaten Kristin Amparo.

Som gästartist på skivan medverkar trumpetaren och inspirationskällan Jan Allan, som varit viktig för det svenska jazzlivet i ett halvt sekel. Svensk Jazz anser att han “med sin mytomspunnet varma ton och sin kreativa spelstil har varit en uppskattad musiker bland både publik och kollegor". År 2008 fick han Svenska Jazzriksförbundets utmärkelse för livslång insats inom jazzmusiken. Han har också tilldelats Orkester Journalens Gyllene Skiva för det enastående albumet “Jan Allan -70″.

DJ: 19.00 - Thomas Wingren
Live: 20.30

Fri entré och 20-årsgräns!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Brothers two others

Lilla Hotellbaren

Websida

http://lillahotellbaren.com/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Folkungagatan 47

Spara intressen för Brothers two others
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Brothers two others

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Brothers two others

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Lilla Hotellbaren
Musikbar vid Medis
Barn & Familj Lill-Skansen
Klappa djuren på Skansen
Kafé / Restaurang Lilla Aarts
Kafé och lunchrestaurang i Vasastan
Jag söker
Laddar guider...