Evenemanget har varit

Pixie Carnation

Konsert

Pixie Carnation
Lilla Hotellbaren

Det finns en oskriven tes som visar på Sverige som en del av hjärtat i den europeiska popkulturen. Ett snabbt sätt att ta pulsen på denna är att bekanta sig med bandet Pixie Carnation som med inspirerande tveklöshetvisar oss att den nordiska musikaliteten i högsta grad lever vidare.

Pixie Carnation bildades i Malmö av barndomsvännerna Tobias Hellkvist och Ola Pålsson. Förutom Tobias (gitarr) och Ola (gitarr + sång) består bandet av bassisten Lars Kjelldén, keyboardisten Niklas Larsson och trummisen Kristoffer Rudberg.

Bandets debutalbum är resultatet av två års låtskrivande, bandrekrytering, turnerande och hårt arbete. Efter en egensläppt EP 2009 begav sig bandet till studion för att spela in och producera The New World Record- en samling låtar som styrker bandets utveckling och strävan mot toppen. Frågar man killarna själva vad som personifierar Pixie Carnations musik skulle svaret bli att det mesta kretsar kring öppna ackord, stråkarrangemang och klassiska rockinfluenser. The New World Record ger sannerligen känslan av en grupp som tveklöst lyckas hitta ett fulländat och originellt sound på samma gång, där gränserna mellan folk och indie-rock suddats ut. En fantastisk start för Pixie Carnation som man bör hålla öron och ögon på framöver.

I början av mars släppte bandet musikvideon till sin förstasingel - Keep It Coming. Singeln fick på bara veckor över 90 000 views på Youtube efter att ha visats flitigt på expressen.se. I den mörka och något kontroversiella videon låter regissör Dan Anders Carrigan oss följa en frustrerad Jonas Malmsjö som söker svar på samhälls-tristess och fördommar.

Den 22 April släppte Pixie Carnation - Young And Free, den första officiella singeln från deras debutalbum. Låten blev utnämnd till Single Of The Week på BBC Radio Ulster och följdes upp med en intervju och en akustiska spelning på Dermot O’Leary på BBC Radio.

Pixie Carnations debutalbum The New World Record släpps den 6 Maj.

Kolla in hemsidan här

Fri entré
20-årsgräns

DJ: Bisera Örn

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Pixie Carnation

Lilla Hotellbaren

Websida

http://lillahotellbaren.com/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Folkungagatan 47

Spara intressen för Pixie Carnation
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Pixie Carnation

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Pixie Carnation

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Lilla Hotellbaren
Musikbar vid Medis
Barn & Familj Lill-Skansen
Klappa djuren på Skansen
Kafé / Restaurang Lilla Aarts
Kafé och lunchrestaurang i Vasastan
Jag söker
Laddar guider...