Evenemanget har varit

Zacharias Blad

Konsert

Zacharias Blad
Lilla Hotellbaren

Jan Gradvall har redan förutspått att Zacharias Blad kommer att bli en av svensk musiks nästa stora stjärnor. Den 24 maj släppte han debutsingeln "Jag är gay", producerad av Björn Yttling och Mattias Boström. Albumet släpps den 18 september.

Om man googlar Zacharias Blad får man upp en sida från 2012 där han var efterlyst som försvunnen efter en kväll på nattklubben F12 i Stockholm. Han hade bara varit borta i ett dygn, men det räckte för att hans vänner och föräldrar skulle frukta det värsta. De visste ju hur han mådde. Det finns egentligen bara en anledning att berätta det här i en pressbiografi: Hela Zacharias liv hade präglats av musik, men det var först nu, när hans tillvaro tycktes slagen i spillror, som han fick riktigt utlopp för sin kreativitet.

Uppväxten i olika Stockholmsförorter var fri och trygg. Zacharias och hans sju syskon uppfostrades hemma, i en kreativ bubbla, där de uppmuntrades att ägna sig åt lek och fantasier. Zacharias spelade fiol, gick på balettskola och drömde om att bli konstnär.

Efter studenten försörjde han sig som gatumusiker. Det hände att folk spottade på honom, skrek "du är sämst, sök till Idol" och slog sönder hans gitarr. En gång snodde någon hans pengar. När Zacharias protesterade blev han nedslagen. Utöver sin flickvän träffade han inte särskilt många vänner, så när förhållandet tog slut, på ett minst sagt dramatiskt vis, föll hela tillvaron samman.

Zacharias ångest ledde till fyllecellsvistelser, försvinnanden och uppvaknanden i sina egna spyor. Men efter ett tag började han också skriva låtar. Plötsligt hade han något att berätta som inte kändes poserande.

På en fest spelade han en låt av Damien Rice för producenten Mattias Boström, som omedelbart sa att han ville spela in en skiva med Zacharias. Mattias spelade i sin tur upp några av Zacharias låtar för Björn Yttling, som lät dem spela in i Ingrid-studion, där han själv gick in och producerade flera av dem. I takt med att arbetet framskred började Zacharias också få mer ordning på livet.

Även om låtarna kommer från en tid då Zacharias liv var kaotiskt och ångestfyllt är de nerviga låtarna präglade av hopp och kärlek. Där finns en vingligt skör energi som till en början frustar och hålls tillbaka, men som inte går att stoppa när den släpps lös.

DJ för kvällen är Bisera.

Start: 20.00
Live: 21.00

Fri entré och 20-årsgräns(18 för Fritz’s Corners medlemmar)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Zacharias Blad

Lilla Hotellbaren

Websida

http://lillahotellbaren.com/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Folkungagatan 47

Spara intressen för Zacharias Blad
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Zacharias Blad

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Zacharias Blad

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Lilla Hotellbaren
Musikbar vid Medis
Barn & Familj Lill-Skansen
Klappa djuren på Skansen
Kafé / Restaurang Lilla Aarts
Kafé och lunchrestaurang i Vasastan
Jag söker
Laddar guider...