Egypten

Utställning

Egypten

Egypten Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet

Följ med på en vandring genom Egyptens 7000 år långa historia och lär känna människorna vid Nilen. I utställningen får besökaren se mängder av föremål som tidigare inte visats, ta del av nya forskningsrön och använda den senaste 3D-tekniken för att studera museets mumier. Utställningen bjuder på en spännande och lärorik upplevelse för hela familjen.

MÖT MUMIERNA
Berättelser, filmer och digital teknik ledsagar besökaren genom historien och ner i gravkammaren, där var och en själv kan undersöka en av museets mumier närmare i ett digitalt tryckkänsligt bord. Genom ett av de mest avancerade visualiseringsprojekten någonsin med mumier är det möjligt att i detalj studera allt från de yttersta kistorna till de amuletter som döljer sig under tyglagren Projektet genomförs i samarbete med Interactive Institute Swedish ICT, Visualiseringscenter C och CMIV i Norrköping/Linköping.

FÖLJ MED PÅ ÄVENTYRET
Barnen får egna ledsagare i de egyptiska barnen Bes och Merit, som leder dem in på ett äventyr bland gravplundrare och mumifierade djur. Martin Widmark, författare till de omtyckta böckerna om Lassemajas detektivbyrå, har skrivit äventyret Gravens hemlighet, en dramatiserad audioguide för hela familjen. I utställningen får både barn och vuxna lära sig skriva hieroglyfer och klä och smycka sig som de forna egyptierna.

NY FORSKNING OCH NYA PERSPEKTIV
Svenska och internationella experter har bidragit till utställningen med det senaste inom forskningen om bland annat mumier och kistor. Utställningen lyfter fram både förändring och kontinuitet i Egyptens långa historia, från de första bosättningarna i Nildalen, genom den långa faraonska perioden, och vidare in i medeltiden, när Kairo var Medelhavets viktigaste centrum för handel och hantverk, en myllrande storstad där kulturer, språk och religioner möttes.

Tisdag - fredag kl 12-20
Lördag - söndag kl 12-17
Måndag stängt

Ordinarie entréavgift: Vuxen 60 kr
Fri entré för barn och ungdomar t.o.m. 18 år.

Lägg till en tagg
Arrangör av Egypten

Medelhavsmuseet

Pris

60 kr

Websida

http://www.medelhavsmuseet.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Fredsgatan 2

Spara intressen för Egypten
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Egypten

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Egypten

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Framåt »
Veckodagar
Tisdagar: 12:00 - 20:00
Onsdagar: 12:00 - 20:00
Torsdagar: 12:00 - 20:00
Fredagar: 12:00 - 20:00
Lördagar: 12:00 - 17:00
Söndagar: 12:00 - 17:00

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Medelhavsmuseet
Arkeologi och historia mitt i city
Utställning Guldrummet
Medelhavsmuseet
Utställning Expeditionen
Medelhavsmuseet
Jag söker
Laddar guider...