Evenemanget har varit

Nissan Engel

Museum & Gallerier / Utställning

Nissan Engel

Nissan Engel Miva Fine Art Galleries

Miva Fine Art Galleries

Internationellt erkända konstnären Nissan Engel ställer ut på Miva.

Engel har sedan åttiotalets början arbetat med grafik collage och måleri. Musik är ett stort intresse för Engel. Att sammanföra bild och musik är en central del av Engels konstnärliga arbete. Engel använder sig gärna av operan eller symfoniernas uttryck i sin konst. Operan kan framstå som den bästa jämförelsen eftersom, scenografin där ger ett visuellt komplement till musiken. Han stänger in sig i ett rum utan fönster och sitter och lyssnar på musiken i timmar. "I mitt rum skapar jag helt utan att någon eller något stör, säger han."

När musiken först gjorde sitt inträde i Engels konst var det i form av fragment ur notblad som tog plats i collagen.Vid denna tid, säger Engel, handlade det om rent visuell attraktion hos noterna. Men senare kom han att se dem som medel till att skapa visuell musik. Han har gått så långt som att översätta vissa bestämda musikstycken till bild. I de verk som har denna ambition finns alltid ett avsnitt av den översatta musiken med i bilden i form av ett autentiskt notavsnitt. Detta fungerar som tydlig referens till musikverket ifråga.

Ytterst sett är målet för Engel att uppnå harmoni. Att få balans mellan "... de högre och lägre delar, vilka utgör grunden för den totala stillheten."
Just balansen mellan högt och lågt framträder ofta på ett påtagligt sätt i Engels verk. Han delar ofta verken (oftast stående format) i två fält, ett övre och ett undre. De två fälten står i ett komplementärt förhållande till varandra. Det nedre fältet är oftast mörkare än det övre, tyngre etc.

Dessa fält kunde ses som representerade den fysiska världen respektive den himmelska. Engel föredrar dock en mer metaforisk utläsning; det övre fältet kan stå för säger han: "... fantasi, överraskningar drömmar ambitioner - allting vi skulle kunna skapa med vårt själsliga intellekt som motsatts till vår själsliga uppfattningsförmåga."

Varmt välkomna!

Karin & Lars

Lägg till en tagg
Arrangör av Nissan Engel

Miva Fine Art Galleries Stockholm

Websida

http://www.mivagallery.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Grev Turegatan 10

Spara intressen för Nissan Engel
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Nissan Engel

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Nissan Engel

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier / Utställning Miva Fine Art Galleries
Sveriges ledande konstgalleri för modern
Museum & Gallerier Galleri KG52
Fotografi, samtida konst och textil på
Museum & Gallerier Galleri Mejan
KKH studenters galleri
Museum & Gallerier Galleri Bellman
Konst på Hornsgatspuckeln
Jag söker
Laddar guider...