Evenemanget har varit

Buika

Konsert

Buika
Nalen

Buika

I Spanien, där hon växte upp, betraktas Concha Buika som den nya stjärnan inom flamencomusiken - en sångerska vars röst beskrivs som en blandning av Tina Turner, Lora Flores och Sarah Vaughan.

Buika begränsar sig inte till en enda specifik typ av musik utan har skapat en unik mix av flamenco, jazz, soul och blues. Hon är dotter till politiska flyktingar från Equatorial Guinea och växte upp i Palma på Mallorca bland spanska romer, som invigde henne i de traditionella "cante" flamenco. Hennes personliga bakgrund har satt avtryck i hennes musik, där hon kombinerar element av soul, hip hop, jazz, copla och flamenco.

Buika kom ut med sitt första album, "Buika" 2005 och medverkade på ett flertal Deep House produktioner. Hennes andra album; Mi Niña Lola" fick pris för Bästa Producerade Album på Premios de la Musica, som kan betraktas som den spanska motsvarigheten till Grammy Awards. Albumet produceras av Grammyvinnaren och mycket kända producenten Javier Limón (Bebo Val-des/Diega El Cigala: Lagrimas Negras, Paco de Lucia och många andra). Den spanska tidningen El Pais kallar albumet "en revolution", Sunday Times skrev "en stjärna är född!"

Hennes tredje album, Nina de Fuego, innehåller främst sånger skrivna av Javier Limón, och Buika själv, tillsammans med remakes av klassiska spanska Coplas och en mexikansk ballad. Under 2009 samarbetade hon med internationella popstjärnan Nelly Furtado på låten "Fuerte", som var med på Furtados spanska album Mi Plan. "Fuerte" remixades och släpptes som singel i oktober 2010. Under årens lopp har Buika hunnit med en rad kreativa samarbeten, bland annat med Anoushka Shankar och Yasmin Levy.

Under 2011 framförde hon två låtar, "Se mig Hizo Fácil" och "Por El Amor de Amar" i Pedro Almodovar filmen "The skin I live in".

Buika arbetar på ett nytt album, som spelas in i New York med producenten Eli Wolf och planeras komma ut under 2013.

I samarbete med Selam.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Buika

Nalen

Pris

350 kr

Websida

http://www.nalen.com/

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Stockholm, Regeringsgatan 74

Spara intressen för Buika
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Buika

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Buika

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar Nalen Bar
Kvartersbar a la amerikanska södern
Restaurang Nalen Restaurang
Modern svensk krog
Konsert Blues Jam
S:ta Clara Bierhaus
Konsert Blues Jam
Lördagar på Stampen
Jag söker
Laddar guider...